Lična dostava: Osnovac iz Kolašina pokrenuo vlastiti biznis

Kaže da je do sada, iako je doživio i brojne neprijatnosti, ipak zadovoljan zaradom
272 pregleda 49 komentar(a)
Nikola Bulatović, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Nikola Bulatović, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 28.07.2014. 13:39h

U Kolašinu je od nedavno počela da radi prva i jedina, istina, nezvanična “služba dostave”, a organizovao je jedan dječak.

Jedanaestogodišnji Nikola Bulatović iz Kolašina odlično je procijenio šta sugrađanima fali, ali i našao način da zaradi čeparac, pa je, kako kaže, “pokrenuo svoj biznis” i postao dostavljač.

Ideju je dobio u jednoj TV reportaži i ubrzo odštampao letke kojima Kolašince obavještava da mogu koristiti njegove usluge.

„Vi naručite, ja donosim uz minimalnu novčanu nadoknadu. Dostavljam cigareta, hljeb, kafu, pića pa i ljekove za starije sugrađane,” objašnjava preduzimljivi dječak iz naselja Smajlagića Polje.

Kaže da je do sada, iako je doživio i brojne neprijatnosti, ipak zadovoljan zaradom. Cijenu dostave nije određivao.

„Meni kad neko napravi porudžbinu, ja idem i kupim to od mojih para i ponesem račun, da mi plate, cijena dostave nije fiksna, nego koliko me časte. Neki surađani budu veoma velikodušni, a neki su mi naručili pivo, ja im odnio, a oni nijesu htjeli da plate. To je baš ružan potez i prevara, jer ja sam dijete koje na pošten način zarađuje. Neki su me i ismijavali ili slali lažne porudžbine sa zaštićenih telefonskih brojeva", priča Nikola o svom kratkom iskustvu dostavljača.

Vršnjaci ga, kaže, podržavaju, kao i porodica, a otac Veselin mu je dao novac da “započne posao”. Naučio je, uvjeren je jedanaestogodišnjak, i mnogo o ljudima.

“Mislim da je najvažnije što sam shvatio postoji način da se pošteno zaradi, kao i da djeca uvijek nekako mogu da pomognu roditeljima. U porodici sam naučio i da se ne treba stidjeti ni jednog posla koji je pošten. Uz to, radim ono što volim, jer sam i onako mnogo vremena provodio na biciklu. Očekujem I da mi se posao 'proširi'. Sledeće godine će mnogo više ljudi znati za mene i nadam se sve više njih koristiti moje usluge", završava mali Kolašinac razgovor s novinarima, uz objašnjenje da mora da žuri, jer već ima porudžbinu.

Bonus video: