Na Cetinju otvoren Sajam suvenira

Događaj na Balšića pazaru otvorila je zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Nikolić
1 komentar(a)
Sajam suvenira, Foto: Danijela Lasica
Sajam suvenira, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 26.07.2014. 13:40h

Vina i sirevi iz Hrvatske, rakije iz Turske i Bugarske, ručne radinosti iz Crne Gore, autentične narodne nošnje iz više evropskih zemalja, razni fildžani i ukrasi od drveta, samo su neki od proizvoda koji su se danas mogli kupiti na Balšića pazaru, u okviru drugog međunarodnog Sajama suvenira.

Događaj na kojem su svoje proizvode predstavili učesnici iz Bugarske, Hrvatske, Turske i Crne Gore, nastavak je lijepe tradicije, koja datira još od 2007. godine, kada je na Cetinju upriličen sajam suvenira u okviru festivala foklora.

Prošle godine, prijestoni grad dobio je još jedan sličan događaj, a ove su godine dvije pomenute manifestacije spojene, čime je Cetinje dobilo najveći sajam te vrste u Crnoj Gori. Otud, na Cetinju su danas svoje proizvode izlagali članovi folklornih društava iz više balkanskih zemalja, članice Udruženja „Žensko preduzetništvo Cetinja“, ali i više organizacija i pojedinaca koji se bave proizvodnjom suvenira.

Događaj na Balšića pazaru otvorila je zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Nikolić, koja je iskazala zadovoljstvo što još jedan sajam suvenira na Cetinju karakteriše masovnost.

"Drago mi je što i danas možemo reći da događaj na Balšića pazaru karakteriše masovnost, raznovrsnost proizvoda i učešće izlagača iz više zemalja. Sve to govori da je naša ideja uspjela, na čemu želim čestitati svim partnerima u organizaciji, uz zahvalnost izlagačima", istakla je Nikolić. Poseban gušt građanima Cetinja I turistima, sasvim spontano opet su priredili folkloraši- pjesmu I igru su započeli članovi turskog ansambla, koji su već, sudeći po aplauzima, osvojili cetinjsku publiku. Pridružili sui m se I predstavnici Hrvatske, pa su posjetioic Balšića pazara, uz jutarnju kafu koju su ispijali, dobili I besplatan koncert.

Bonus video: