Prekršajni postupak protiv Bjelice zbog neprijavljivanja naknade

Predsjednik UO UCG je do 12. septembra prošle godine bio član Komisije za raspodjelu prihoda od igara na sreću
53 pregleda 6 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.07.2014. 14:16h

Komisija za sprečavanje sukoba interesa donijela je odluku da direktor UO Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica krši Zakon zbog neprijavljivanja naknade koje je po osnovu članstva primao u Vladinoj Komisiji za raspodjelu prihoda od igara na sreću.

Protiv Bjelice će biti pokrenut prekršajni postupak.

Inicijativu za preispitivanje tačnosti podataka iz imovinskog kartona predsjednika UO UCG tražio je Centar za građansko obrazovanje, nakon što su “Vijesti” objavile da je Bjelica zaboravio” da prijavi Komisiji 2.000 eura koje mu je Ministarstvo finansija u januaru prošle godine kumulativno uplatilo kao naknade za odlučivanje o tome kojim NVO i sportskim klubovima će država dodjeljivati novac.

Predsjednik UO UCG je do 12. septembra prošle godine bio član Komisije. Razriješen je jer je Vladina Komisija za kadrovska pitanja procijenila da Bjelica ne može ujedno biti i javni funkcioner i zastupati civilni sektor u tijelu za raspodjelu sredstava od igara na sreću.

Prema uplatnici u koju su “Vijesti” imale uvid, Ministarstvo finansija je 31. januara 2013. godine Bjelici uplatilo 2.000 eura na ime naknada za rad u Komisiji tokom 2012. godine. Ovog podatka nema na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa.

Bonus video: