Manjinski akcionari Budvanske rivijere pozdravili preuzimanje "Mogrena"

Smiješan je argument da se zatvaranjem Mogrena zatvara i počasni konzulat Austrije
0 komentar(a)
hotel Mogren, Budva, Foto: Vuk Lajović
hotel Mogren, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.07.2014. 10:15h

Udruženje manjinskih akcionara Budvanske rivijere pozdravlja odlučnost državnih organa Crne Gore da konačno vrate Hotel Mogren stvarnom vlasniku, Budvanskoj rivijeri.

"Merkur grupa nelagalno koristi Mogren nakon što je ugovor o zakupu istekao davne 2005. godine i u pravnom smislu je uzurpator naše vrijedne imovine. Svakako da su ružne slike zatvorenog hotela u jeku sezone, ali je očigledno da je to je put koji je izabrao bivši zakupac", navodi se u saopštenju Udruženja i podsjeća da Budvanska rivjera, usljed uzurpacije imovine od strane Merkura, od vlastitog Hotela Mogren koji predstavlja imovinu vrijednu 20-ak miliona eura, nije imala nikakve koristi, već ogromne izdatke za troškove advokata u vezi spora sa Merkur grupom koja je u međuvremenu gomilala milionske prihode.

Oni ocjenjuju da je smiješan argument da se zatvaranjem Mogrena zatvara i počasni konzulat Austrije, "što nije tačno", dok se istovremeno uzurpira imovina koja dijelom pripada austrijskim građanima i institucijama, akcionarima Budvanske rivijere, "a koji kao i brojni drugi akcionari koji podržavaju naše Udruženje potiču sa teritorije EU".

"Ističemo da počasni konzulati po svojoj prirodi ne predstavljaju teritoriju strane države kao što to predstavljaju redovna diplomatska predstavništva i da njima rukovode domaći a ne strani državljani", dodaje se u saopštenju.

Manjinski akcionari kažu da su i ranije strahovali da će se Hotel Mogren, kao najatraktivniji dio Budvanske rivijere, nakon povraćaja "naći na meti lokalnih moćnika".

"Sada je na upravi Budvanske rivijere i posebno gospodinu Maroviću da svojim radom demantuju javno iznesene optužbe da se Mogren vraća zbog ličnih interesa i da zajedno sa predstavnicima svih akcionara osmisle model valorizovanja istog, koji će na najbolji način iskoristiti možda i najtraženiju lokaciju na crnogorskom primorju", zaključuje se u saopštenju kojeg potpisuju Miroslav Purko Jeličić i Tripko Krgović.

Bonus video: