U Nikšiću od septembra: Sat parkinga od 20 do 50 centi

Što se tiče povlašćene mjesečne pretplatne karte za stanare, ona bi u drugoj zoni bila pet eura, a u trećoj euro manje
110 pregleda 8 komentar(a)
Niksic parking, Foto: Ivan Petrušić
Niksic parking, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 24.07.2014. 07:01h

Na dnevnom redu sjednice Skupštine opštine Nikšić, 30. jula, naći će se i predlog rješenja o davanju saglasnosti na cjenovnik usluga Parking servisa.

Opšta parkirališta podijeljena su u tri zone sa ukupno 730 mjesta, a predložene cijene po satu kreću se 0,50 eura u prvoj zoni, 0,30 u drugoj i 0,20 eura po satu u trećoj zoni. U prvoj zoni predložena cijena povlašćene mjesečne pretplatne karte za pravna lica i preduzetnike je 30 eura, dok je u drugoj deset eura jeftinija.

Što se tiče povlašćene mjesečne pretplatne karte za stanare, ona bi u drugoj zoni bila pet eura, a u trećoj euro manje. Dnevna karta na posebno označenim lokacijama, koja bi važila za period od sedam do 24 časa u drugoj zoni, iznosila bi dva eura, a u trećoj euro, dok bi povlašćena mjesečna pretplata za zaposlene, koja bi podrazumjevala osam sati u toku radnog vremena uz dodatna dva sata, iznosila šest eura u drugoj i pet u trećoj zoni.

Za korišćenje parkirališta sa rezervacijom plaćala bi se naknada po rezervisanom parking mjestu za svaki započeti sat korišćenja i njena cijena bi bila 0,50 eura.

Prvom zonom obuhvaćen je Trg slobode sa 19 parking mjesta, dok drugoj zoni sa ukupno 378 mjesta pripadaju Trg Save Kovačevića i ulice Njegoševa, Josipa Sladea, Lazara Sočice, Đura Salaja, Marka Miljanova, Manastirska, Novice Cerovića, Novaka Ramova, Karađorđeva, Vardarska, Radoja Dakića i Serdara Šćepana. Treća zona sa 333 mjesta obuhvata ulice Danila Bojovića, Nika Miljanića, Nikole Tesle, Baja Pivljanina, Serdara Šćepana i Krsta Kostića.

U prvoj zoni maksimalno dozvoljeno zadržavanje vozila je dva sata, a uplata se obavlja na početku svakog sata.

Parking će od jeseni moći da se plaća i slanjem SMS poruke.

Bonus video: