Novi protest majki 11. septembra: Nećemo prljavo zarađeni novac

"Obrušili se na penzionerke i majke koje su prekinule radni odnos (70%) a u svojim rukama uzele 7 novčanica: 3 od po 100 eura, 3 od po 10eura i 1 od 5 eura. Uporedite to sad sa njihovih minimum 15 novčanica od po 100 eura koje svaki mjesec stavljaju u svoje džepove"
128 pregleda 4 komentar(a)
protest majke, Foto: Zoran Đurić
protest majke, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.09.2018. 10:56h

Novi protest majki, u okviru kojeg će biti organizovana protestna šetnja, održaće se 11. septembra u Podgorici.

"Osamnaestomjesečna borba majki za neustavno oduzeto doživotno stečeno pravo, ukazala je na svu nesposobnost ove vlasti da zaštiti svoju najranjiviju populaciju. Ukazala je, na njihovu osionost, jer su se grubo obrušili na majke koje su bez svoje krivice, samo poštujući zakon koji im je omogućen glasovima većine u Skupštini Crne Gore, i vlasti i opozicije, konačno osjetile kako izgleda držati u svojim rukama samo četiri novčanice: jednu od 100eura, jednu od 50 i 2 od po 20 eura (majke sa ZZZ, 40%). Obrušili se na penzionerke i majke koje su prekinule radni odnos (70%) a u svojim rukama uzele 7 novčanica: 3 od po 100 eura, 3 od po 10eura i 1 od 5 eura. Uporedite to sad sa njihovih minimum 15 novčanica od po 100 eura koje svaki mjesec stavljaju u svoje džepove", navode iz Koordinacionog odbora majki.

Dodaje se da majke neće "prljavo zarađeni novac".

"Hoćemo samo ono što nam je čisto kao sunce omogućio Ustav Crne Gore, doživotno stečeno pravo. Spremaju se da još jednim zakonom o PIO, udare na najranjiviju populaciju. Opet na majke, našu djecu, radnike. Na majke jer nećemo moći ostvariti pravo na penziju kada nam istekne rok upotrebe. Radnike isto tako, jer kad ostvare pravo na penziju zaboraviće kad su počeli da rade. Našu djecu, jer će uzalud završavati škole kada neće moći da se zaposle od svojih roditelja. Zato majke pozivaju da se svi dobro presaberu, posebno majke kojima je oduzeta doživotna naknada, radnici koji se još nijesu penzionisali, a pitanje je kad će ako se usvoji ovaj zakon, studente, sindikate, sve obespravljene građane i radnike koji brane svoje pravo na ulici da se svi zajedno okupimo 11. septembra i pošaljemo jasnu poruku, Neće moći", zaključuje se.

Bonus video: