Podgoričaninu prisjela trgovina: U policiju, pa na sud zbog šest krapova

Prodavačica je potvrdila da je Radusinović kod nje kupio krapove, ali je inspektorka tražila da joj se pokaže fiskalni račun
84 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2014. 20:21h

Podgoričanin Milo Radusinović tvrdi da ga je inspektorka Poljoprivredne inspekcije Dragana Perović optužila prošlog četvrtka da je ukrao ribu, nakon što je od prodavaca, koji su taj dan nudili ispred “Gintaša” robu zbog štrajka, kupio šest krapova.

Međutim, iz Uprave za inspekcijske poslove tvrde da Radusinović inspektorki Perović nije omogućio da utvrdi porijeklo ribe, nakon čega je priveden u Centar bezbjednosti, a nešto kasnije je saslušan i od kod sudije za prekršaje Milorada Popovića.

“Kupio sam krapove u četvrtak od prodavaca ribe ispred “Gintaša”, a kada sam krenuo kući prišla mi je inspektorka Perović i optužila me da sam ribu ukrao. Uzalud su bila ubjeđivanja i prodavačice ribe Natalije Boljević da sam od nje kupio ribu i platio je, inspektorka je nastavila da me optužuje sa sam ukrao ribu i pozvala policajca koji je bio nedaleko od mjesta događaja", ispričao je događaj od četvrtka prije podne Radusinović.

Radusinović tvrdi da je inspektorka Perović od njega tražila da joj pokaže fiskalni račun kao dokaz da je kupio ribu.

"Iako mi nije pokazala legitimaciju, tražila je da joj pokažem fiskalni račun koji prodavci na pijaci nemaju. Pokušao sam da joj objasnim da na cijeloj pijaci nema nijedna kasa sa fiskalnim računom", dodao je Radusinović.

U odgovoru UIP “Vijestima” takođe se kaže da prodavci ribe nisu dužni da izdaju fiskalne račune, ali da moraju imati dokaz odakle je riba.

"Dokaz o porijeklu ribe može da bude ribolovačka dozvola, ili dozvola za stavljanje ribe u promet, a koja je dobijena od ribolovca, koji ima uredno plaćenu dozvolu za tekuću godinu, ili račun od ribolovca koji ima dozvolu za privredni ribolov na Skadarskom jezeru", kaže se u odgovoru UIP.

Prodavačica ribe u Gintašu Natalija Boljević potvrdila je da je Radusinović kod nje kupio krapove, ali i da je inspektorka Perović tražila da joj se pokaže fiskalni račun.

"Inspektorka Perović nije pokazala svoju legitimaciju i nikome se nije predstavila. Optužila je Radusinovića da je ukrao ribu, koju je uglavnom kupio kod mene. Tražila je od njega da joj pokaže fiskalni račun kao dokaz da je kupio ribu, a odgovorno tvrdim da u “Gintašu” nikada niko nije izdao fiskalni račun, tako da ga za kupovinu ribe kod mene i mojih kolega nije mogao dobiti ni Radusinović", ispričala je Boljević.

Iz UIP tvrde da je Poljoprivredna inspekcija na licu mjesta konstatovala da u gepek auta Radusinović ubacuje korito puno krapova, u kojem je bilo između 25 i 30 kilograma ribe.

"Inspektorka je pokušala da utvrdi njeno porijeklo, s obzirom na to da je za prodaju ribe potrebno imati dokaz o njenom porijeklu. Radusinović joj to nije omogućio, zbog toga je protiv njega Perović podnijela prekršajnu prijavu", odgovoreno je iz UIP. Ročište u Sudu za prekršaje je zakazano za treći oktobar.

U policiji zadržan pet časova

Radusinović tvrdi da je prošlog četvrtka na insistiranje inspektorke Perović priveden u Centar bezbjednosti.

Kako je kazao, tamo je zadržan od 11 do 16 časova, a nakon toga odveden na saslušanje kod sudije za prekršaje.

"Uzaludne su bile tvrdnje prodavaca i policajca da sam kupio ribu, jer Perovićeva nije htjela da odustane od mog privođenja u Centar bezbjednosti” , kazao je Radusinović.

On je, kako je istakao, zbog neprimjerenog ponašanja i neosnovanih optužbi da je ukrao ribu na pijaci u “Gintašu”, najavio da će podnijeti tužbu protiv inspektorke Perović".

Galerija

Bonus video: