Konkurs Telekoma: 21.000 eura za društveno odgovorne projekte

Kompanija nudi podršku za najmanje tri projekta od posebne važnosti za zajednicu
0 komentar(a)
Telekom, press, Foto: Telekom
Telekom, press, Foto: Telekom
Ažurirano: 23.07.2014. 15:21h

Telekom je raspisao konkurs pod nazivom “Za svako dobro”, kojim će se finansirati društveno odgovorni projekti, od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnom iznosu od 21 hiljadu eura, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

U okviru konkursa, biće odabrana najmanje tri projekta kojima će biti dodijeljeno do 7 hiljada eura za realizaciju. Na konkurs mogu da se prijave sve nevladine organizacije iz Crne Gore (udruženja, fondacije itd.).

U razgovoru sa novinarima je rečeno da je inicijativa “Za svako dobro” planirana kao dugoročni projekat u oblasti društvene odgovornosti, koji će Telekom realizovati u saradnji sa različitim partnerima. Konkurs je otvoren do 7. septembra, a oblasti u kojima se prijavljuju projekti uključuju obrazovanje, kulturu i umjetnost, zaštitu životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su: relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost )

Osim predstavnika Telekoma, u odlučivanju o donacijama učestvuju i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima.

Članovi komisije za donacije su Varvara Ljesković, direktorka korporativnih komunikacija u Telekomu, Marko Stojović, direktor za korporativnu strategiju Telekoma, Anica-Maja Boljević, izvršna direktorka Fonda za aktivno građanstvo, Tomica Paović, analitičar u UNDP i Marijana Bojanić, izvršna direktorka TV Vijesti.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su: relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost ). Ukupna sredstva za realizaciju odabranih projekata iznose 21 hiljadu eura.

Detaljne informacije o pravilima konkursa i načinu prijave dostupne su na www.telekom.me

Bonus video: