Liberalna partija: Ne treba pečatiti hotele u špicu sezone

"Sama čijenica da je sezona slabija nego sve prethodne i da se hotel Mogren nalazi u 'srcu grada' dodatno nas podstiče na reakciju", stoji u saopštenju
66 pregleda 2 komentar(a)
Hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
Hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.07.2014. 13:50h

Opštinski odbor Liberalne partije u Budvi zatečen je činjenicom da Turistička inspekcija u špicu sezone nalaže pečaćenje hotela Mogren.

"Sama čijenica da je 23. jul, da je sezona slabija nego sve prethodne i da se hotel Mogren nalazi u 'srcu grada' na najprometnijem mjestu, takozvanom epicentru zbivanja, dodatno nas podstiče na reakciju, ne ulazeći u pravnu dimenziju i eventualnu zakonsku opravdanost ovakve reakcije nadležnih", saopšteno je iz Opštinskog odbora LP.

Ovakve informacije, kako se dodaje, sigurno nijesu potvrda da je Budva i dalje turistička destinacija broj jedan u Crnoj Gori ili da je kao najomiljeniju turisti mogu birati za odmor.

“S obzirom na to da smo opština koja prevashodno sredstva za materijalno obezbjeđenje ubira u najvećoj mjeri posredstvom turizma, nadamo se da u našoj reakciji nećemo ostati usamljeni i da nijesmo jedini koji dižu svoj glas protiv "obračunavanja u sred sezone", kazao je predsjednik Opštinskog odbora LP, Blažo Rađenović.

Inspekcija za turizam donijela je rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti pečaćenjem hotela Mogren, koji posluje u sastavu kompanije Mercur System, nakon što je utvrđeno da nema odobrenje za rad.

Procedura pečaćenja počela je danas.

Bonus video: