Protestni skup za Palestinu u petak u Rožajama

Protest će biti održan 25. jula na trgu Mula Jakupa ef. Kardovića u Rožajama
28 komentar(a)
Gaza, Foto: Reuters
Gaza, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.07.2014. 12:10h

Osim protesta koji se održavaju širom Evrope, nezadovoljstvo zbog operacije izraelskih snaga na teritoriji Gaze biće izraženo i u Crnoj Gori, tačnije u Rožajama, gdje je za petak najavljen protestni skup za Palestinu.

Protest će biti održan 25. jula na gradskom trgu Mula Jakupa ef. Kardovića u Rožajama, najavljeno je danas na Fejsbuk stranici Rožaje Free Pressa.

Zdravstveni zvaničnici iz pojasa Gaze saopštili su da su najmenje 633 Palestinca ubijena od početka izraelske operacije koja je počela 8. jula.

U sukobima je poginulo i 29 Izraelaca.

Iz pojase Gaze ka Izraelu je ispaljeno više od 2.100 raketa, od kojih je 420 presretnuto zahvaljujući odbrambenom sistemu, dok je oko 1.700 palo na teritoriju Izraela, saopštile su Izraelske odbrambene snage.

Izrael je s druge strane u Gazi gađao 3.000 meta od kojih je neke identifikovao kao vojne punktove, prikrivene raketne lansere i komandne centre.

Svoje domove dosad je napustilo više od 118.000 Palestinca koji su smješteni u 77 prihvatnih centara Ujedinjenih nacija. Prema palestinskim izvorima, između 469 i 499 kuća uništeno je u Gazi.

Bonus video: