Ribolovac uhvaćen u krivolovu prijavio lovočuvare: Ribu zadržali za sebe

Tvrdi da je lovočuvare prijavio Nacionalnim parkovima i da očekuje da prijavu proslijede tužilaštvu
81 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2014. 19:20h

Ribolovac Davor Maraš podnio je prijavu protiv trojice lovočuvara NP “Skadarsko jezero”, zbog sumnje da su ribu, koju su mu zaplijenili, zadržali za sebe.

Maraš tvrdi da su mu sredinom maja, tokom ribolovnog zabrana, nadzornici Milivoje Lukačević, Zlatko Maraš i šef Službe zaštite Batrić Popović, odnijeli oko 50 kilograma ribe.

“Jasno mi je da sam bio u krivolovu, ali to sam učinio zbog moje djece, da bi imala šta da jedu. Oni su mi tada podigli mreže, ali ulovljenu ribu nijesu prijavili nikome, već su je odnijeli kućama i svojoj djeci. Odnosno, nijesu mi zaplijenili ribu, već ukrali”, kazao je Maraš “Vijestima”.

Tvrdi da je lovočuvare prijavio Nacionalnim parkovima Crne Gore (NPCG), na čijem čelu je Zoran Mrdak, i da očekuje da prijavu proslijede tužilaštvu. Iz NPCG-a su saopštili da su obaviješteni o pomenutom događaju, i da su prijavu proslijedili Osnovnom tužilaštvu.

“Javno preduzeće za nacionalne parkove obaviješteno je o pomenutom događaju koji se po izjavi Davora Maraša dogodio na prostoru NP 'Skadarsko jezero'. Nakon prikupljanja relevantnih činjenica povodom slučaja kompletna dokumentacija proslijeđena je na dalje postupanje Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici” navodi se u saopštenju.

Novinarka "Vijesti” juče nije mogla da dobije komentar od lovočuvara, jer su njihovi brojevi telefona, dostupni redakciji, bili isključeni.

Iz više pouzdanih izvora “Vijesti”, potvrđeno je da Lukačević i Maraš nijesu više zaposleni u NP “Skadarsko jezero”, jer im je prije mjesec istekao ugovor o radu. Isti izvori tvrde da se Liikačević prijavio na oglas za šefa Službe zaštite u NP "Skadarsko jezero”, a tu funkciju trenutno obavlja Popović.

Lukačevića i kolegu Martina Ulićevića sudija za prekršaje kaznio je prošle godine sa 350 eura, zbog prijetnji novinaru “Vijesti” Ivanu Čađenoviću, koji je pisao o krivolovu na jezeru.

Bonus video: