Sto tona lubenice iz Malesije otišlo za Bosnu

Ostaje nejasno zašto Junčaj nije mogao da izveze lubenicu i da li je uobičajena praksa da carina ne radi vikendima
81 pregleda 2 komentar(a)
lubenica, Malesija (Novina), Foto: Boris Pejović
lubenica, Malesija (Novina), Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.07.2014. 19:13h

Poljoprivrednik iz Malesije Valentino Junčaj uspio je juče da ocarini i izveze četiri kamiona lubenica za Bosnu i Hercegovinu, nakon što je cijeli vikend roba morala da čeka da carinski terminal proradi.

On je “Vijestima” u nedjelju kazao da su njegovi klijenti izgubili mnogo novca, jer zbog “neradnog dana” nije mogao da ih snabdije lubenicom prije nego što joj je drastično pala cijena.

Kazao je i da zna da je u drugim državama drugačija procedura, odnosno da poljoprivrednicima maksimalno izlaze u susret i da ih papiri čekaju.

Junčaj je kazao juče “Vijestima” da su mu se nadležni sa terminala izvinili i kazali da će mu od sada izlaziti u susret kada god želi da izvozi.

“Ne znam da li je to zbog objavljenog teksta ili nešto drugo, ali objasnili su da se navodno nijesmo razumjeli i da nijesu znali da je situacija bila toliko kritična. Kazali su da će od sada biti na raspolaganju i meni i svim poljoprivrednicima iz Malesije, kada budu željeli da izvoze svoje proizvode”, kazao je Junčaj istakavši da od danas počinje da bere i izvozi lubenice svojih rođaka i komšija.

On je juče izvezao stotinu tona lubenice i tvrdi da je završio sa prodajom svoje lubenice za ovu godinu.

Iz Uprave carina juče nijesu odgovarili na pitanja “Vijesti”, pa ostaje nejasno zašto Junčaj neradnog dana nije mogao da izveze lubenicu i da li je uobičajena praksa da carina ne radi vikendima.

Bonus video: