Kolašinci našli zalutale izraelske turiste

"Nešto poslije 22 sata smo našli dvoje turista iz Izraela, koji su bili i premoreni i ali i preplašeni od planinske noći i nepoznatog terena", ispričali su spasioci
1 komentar(a)
Kolašin, izraelski turisti, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, izraelski turisti, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 22.07.2014. 16:01h

Dvoje turista iz Izraela, Gej Laden iz Osifja i Mišel Rosencvajg iz Tel Aviva, pronađeni su živi i zdravi nakon što više sati bili izgubljeni u Biogradskoj prašumi.

Oni su zalutali tokom pješačke ture od Bjelasice do Biogradskog jezera, a našli su ih pripadnici Službe zaštite i spasavanja iz Kolašina, Boban Brković, Miljan Bulatović i Željko Darmanović uz pomoć mještana Trebaljeva Marka Boškovića i Aca Adžića.

Kako su kazali iz Službe zaštite i spasavanja, vijest da su turisti izgubljeni dobili su juče oko 17 sati i 15 minuta.

„Krenuli smo sa 'ladom nivom' i brzo smo morali da skrenemo sa glavnog puta. Koristili smo nekadašnje šumske puteve i zarasle skiderske staze. Noć na planini uz sitnu kišu su otežavali potragu za turistima. Izgubili smo i signal na mobilnim telefonima, dozivali smo ih i slali vizuelne signale baterijskim lampama. Onda smo čuli dozivanje i vidjeli svjetlost koja je bila daleko nekih 800-900 metara. Krenuli smo ka tom pravcu i nešto poslije 22 sata našli dvoje turista iz Izraela, koji su bili i premoreni i ali i preplašeni od planinske noći i nepoznatog terena", ispričali su spasioci.

Izmoreni turisti su se okrijepili u Eko katunu „Goleš“. Izraelci su ispričali su da su u ponedjeljak oko 9 sati ujutru došli na Biogradsko jezero i pješke putem preko Dolova Lalevića krenuli ka Pešića jezeru. U povratku ka ka Biogradskom jezeru, gdje su planirali da noće u bungalovima, odlučili da se vrate drugom stazom i zalutali su.

Bonus video: