Ambasada SAD organizuje kamp na Cetinju za srednjoškolce i studente

“Kroz ovaj projekat Ambasada želi da nagradi mlade građane koji su spremni da podignu glas protiv korupcije", stoji u saopštenju
1 komentar(a)
ambasada SAD, Foto: Savo Prelević
ambasada SAD, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.07.2014. 13:54h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori pozvala je sve crnogorske srednjoškolce i studente da učestvuju na konkursu eseja “Priče o svakodnevnim etičkim dilemama”, na osnovu kojih će biti odabrani učesnici sedmodnevnog kampa koji će biti održan na Cetinju prve nedjelje septembra.

“Kroz projekat Priče o svakodnevnim etičkim dilemama Ambasada SAD u Crnoj Gori želi da nagradi mlade građane Crne Gore koji su spremni da podignu glas protiv korupcije i pruži im mogućnost da steknu vještine koje će im pomoći da budu uzori svojim vršnjacima”, rekla je šefica Odjeljenja za medije i kulturu Ambasade SAD u Podgorici Sanšaj Ajson.

Kamp će se sastojati od niza radionica na temu etike kroz umjetnost pripovijedanja priča, a radionice će voditi profesionalni pripovjedači iz poznate američke organizacije koja se bavi umjetničkim pripovijedanjem “The Moth” (Moljac), navodi se u saopštenju, u kojem se ističe da je rok za predaju istih 27. jul.

Predstavnici Ambasade SAD i organizacije “The Moth” će odabrati do 20 finalista (10 studenata i 10 srednjoškolaca) koji će učestvovati na ovom kampu od 1. do 7. septembra. Aplikanti treba da imaju znanje engleskog jezika koje će im omogućiti neometano učešće na radionicama i da samostalno napišu esej kojim će aplicirati za učešće na kampu.

U saopštenju stoji da će predstavnici “The Motha” raditi sa učesnicima kampa na razvijanju njihovih sposobnosti pripovijedanja priča i javnog obraćanja. Učesnici će imati priliku i da učestvuju u brojnim aktivnostima koje će organizovati lokalni partneri Ambasade SAD na ovom projektu - nevladine organizacije “Juventas”, “Atak” i “Mayaa” (Crnogorsko-američko udruženje bivših učesnika programa obrazovnih razmjena u SAD).

Program će se završiti javnim izvođenjem tokom kojeg će učesnici kampa govoriti svoje priče.

Nakon toga, Ambasada i partneri će raditi sa učesnicima kampa na organizovanju javnog izvođenja njihovih priča i na drugim mjestima, uz učešće škola širom zemlje, američkih uglova i nevladinih organizacija.

Bonus video: