Vukmirović kandidat za v.d. dekana Medicinskog fakulteta

Mandat dekanu Medicinskog fakulteta ističe u avgustu 2019. godine, ali Nikolić krajem septembra puni 67 godina starosti, što ga prema Zakonu o radu, kako su ranije saopštili iz Rektorata UCG, kvalifikuje za penziju
516 pregleda 0 komentar(a)
Filip Vukmirović, Foto: Boris Pejović
Filip Vukmirović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.09.2018. 06:06h

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) bi na sjednici ove sedmice trebalo da izabere vršioca dužnosti dekana Medicinskog fakulteta, jer će se aktuelni dekan Goran Nikolić do kraja septembra penzionisati.

Vršilac dužnosti dekana tog fakulteta će najvjerovatnije biti profesor te univerzitetske jedinice i član Suda časti UCG Filip Vukmirović.

"Profesor Vukmirović je najozbiljniji kandidat za tu funkciju. Radi se o profesoru mlađe generacije, a cijene ga i studenti i kolege“, tvrdi izvor "Vijesti" sa UCG.

Profesor Vukmirović je i direktor Centra za nauku Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Većina profesora MF, kako smo ranije objavili, bi na funkciji dekana najradije vidjela profesora Ranka Lazovića.

"Međutim, nije sigurno koliko je i da li je profesor Lazović uopšte zainteresovan za tu funkciju. Sa druge strane, jak je i lobi bivšeg ministra Miodraga Radunovića na fakultetu, koji je odavno zainteresovan za poziciju dekana MF“, tvrdi naš izvor.

Mediji su ranije objavili da će Radunović funkciju preuzeti još u martu ove godine. Ni on ali ni Ranko Lazović nijesu komentarisali medijske napise.

Mandat dekanu MF-a ističe u avgustu 2019., ali Nikolić krajem septembra puni 67 godina starosti, što ga prema Zakonu o radu, kako su ranije saopštili iz Rektorata UCG, kvalifikuje za penziju.

Konkurs za dekana, prema Statutu UCG, raspisuje se najkasnije šest mjeseci prije isteka mandata aktuelnom rukovodiocu fakulteta.

Međutim, kako se radi o penzionisanju, UO UCG će na mjesto Nikolića postaviti vršioca dužnosti dekana do okončanja konkursa.

Dekana fakulteta bira i razrješava Upravni odbor UCG, a na predlog Nastavno-naučnog vijeća. Vukmirović je, kako piše na sajtu Univerziteta i u njegovoj biografiji, patolog i vanredni profesor MF-a.

Bonus video: