Direktorica još u fotelji, škola ostaje bez đaka

Savjet roditelja još jednom “zamolio ministra prosvjete Šehovića (Damira) da suspenduje Markovićevu sa mjesta direktora i odredi vršioca dužnosti”
109 pregleda 14 komentar(a)
škola Mataruge, Foto: Privatna arhiva
škola Mataruge, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.09.2018. 05:47h

Štrajk đaka Osnovne škole u pljevaljskom selu Mataruge ušao je u drugu nedjelju, nakon što roditelji ni juče nijesu dozvolili djeci da odu na nastavu.

Tvrde da su podnijeli zahtjev da se djeca prepišu u školu u Maoču jer direktorica nije podnijela ostavku, što zahtijevaju roditelji.

Đaci i roditelji okupili su se juče ispred škole, ali časova nije bilo jer je, kako tvrde, direktorica Vanja Marković i juče došla na posao.

"Nakon što se Vanja Marković jutros pojavila u školi, djeca nijesu ušla na nastavu. Pokušali smo još jednom da razgovaramo sa direktoricom i da je zamolimo da napusti našu školu jer je za direktora ne žele naša djeca, mi roditelji i naša tri sela - Kozica, Mataruge i Ljutići. Nakon toga ona nas je počela ismijavati govoreći da neće da ide pa ni po cijenu da se škola zatvori. Ne možemo da razumijemo da Ministarstvo prosvjete i dalje drži ovakvu osobu na čelu jedne obrazovne ustanove – osobu koja nas svakodnevno naziva ‘glibavim Mataružanima’, ‘prokletim Kozičanima’ (što je direktorica ranije demantovala) i govori nam da ‘blejimo’", navodi se u saopštenju Savjeta roditelja.

Savjet je još jednom “zamolio ministra prosvjete Šehovića (Damira) da suspenduje Markovićevu sa mjesta direktora i odredi vršioca dužnosti”.

"Nakon razgovora sa Markovićevom mi smo djecu poslali kući, a onda smo se uputili u OŠ ‘Mile Peruničić’ u Maoču i podnijeli zahtjev za upis naše djece u tu školu. Obavještavamo da ćemo ujutro u 8 sati održati konferenciju za novinare nakon čega će se naša djeca uputiti pješke u školu u Maoču”.

Roditelji su u petak kazali da im je Markovićeva saopštila da je podnijela ostavku kada su od nje tražili ispisnice, kako bi djecu prepisali u drugu školu.

Markovićeva je tada “Vijestima” rekla da je spremna da podnese ostavku, ako je to jedini način da se riješi problem.

Bonus video: