Štrajk u školi u selu Mataruge: Direktorica spremna da ode ako je to jedino rješenje

“Ona je pred svima nama rekla da je podnijela ostavku i da ne može da da ispisnice našoj djeci. Ukoliko u ponedjeljak ona ponovo bude na mjestu direktora, našoj djeci nećemo dozvoliti da idu na nastavu i prepisaćemo ih u drugu školu“, rekao je predsjednik Savjeta roditelja Sretomir Šljukić
94 pregleda 5 komentar(a)
Sretomir Šljukić, Foto: Goran Malidžan
Sretomir Šljukić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 08.09.2018. 07:09h

Učenici Osnovne škole u pljevaljskom selu Mataruge u ponedjeljak će se vratiti u đačke klupe ukoliko direktorica škole Vanja Marković više ne bude na čelu ustanove.

Roditelji koji cijele sedmice nijesu slali đake u školu zahtijevajući da direktorica ode kazali su da im je Marković saopštila da je podnijela ostavku kada su od nje tražili ispisnice, kako bi djecu prepisali u drugu školu.

“Ona je pred svima nama rekla da je podnijela ostavku i da ne može da da ispisnice našoj djeci. Ukoliko u ponedjeljak ona ponovo bude na mjestu direktora, našoj djeci nećemo dozvoliti da idu na nastavu i prepisaćemo ih u drugu školu“, rekao je predsjednik Savjeta roditelja Sretomir Šljukić.

Marković juče nije željela da potvrdi da li je podnijela ostavku, ali je nagovijestila da bi to mogla da učini.

“Ukoliko je jedino rješenje ovog problema moja ostavka, spremna sam da to uradim”, rekla je Marković “Vijestima”, odbacivši sve optužbe koje su roditelji iznijeli na njen račun.

Savjet roditelja jednoglasno je prije dva dana odlučio da ispišu djecu i prepišu ih u neku drugu školu.

Školu u Matarugama juče je posjetio i prosvjetni inspektor koji je obavio razgovor sa direktoricom, roditeljima učenika i otpuštenim nastavnikom Bojanom Strunjašem.

Šljukić je kazao da su inspektora upoznali sa razlozima zbog kojih svojoj djeci ne dozvoljavaju odlazak u školu, a on njih upozorio na zakonske posljedice, s obzirom na to da je osnovno obrazovanje obavezno.

Bonus video: