Mijatović: Medijska zajednica Crne Gore da hitno podigne etičke standarde

Mijatović je pozdravila i hapšenje dvojice osumnjičenih za pokušaj ubistva novinara Tufika Softića 2007. godine
0 komentar(a)
Dunja Mijatović, Foto: Savo Prelević
Dunja Mijatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.07.2014. 20:58h

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović pozvala je medijsku zajednicu Crne Gore da hitno podigne etičke standarde i pozdravila spremnost da se pokrene proces za poboljšanje medijske samoregulacije u zemlji.

Mijatović je istakla da je samoregulacija najbolji način da se zaštiti uređivačka nezavisnost, smanji politički uticaj, promoviše profesionalna odgovornost novinara i medija, ali i da se pomogne očuvanju kredibiliteta medija u društvu.

"Moja kancelarija će raditi sa medijskom zajednicom, nevladinim sektorom i eksperatima kako bi razvila model samoregulacije koji najbolje odgovara medijskoj sceni u zemlji. Nastaviću da se angažujem sa vlastima u Crnoj Gori, kako bi se pomoglo svim pitanjima slobode medija", kazala je ona, poslije niza susreta sa vlasnicima, menadžerima i urednicima lokalnih medija - Dnevnim novinama, portalom Cafe del Montenegro, Pobjedom, Danom, Vijestima, Monitorom, portal Analitikom, PCNEN-om, te izvršnim sekretarom Medijskog savjeta za samoregulaciju.

Mijatović je pozdravila i hapšenje dvojice osumnjičenih za pokušaj ubistva novinara Tufika Softića 2007 . godine.

"To je jako dobra vijest da postoji napredak u ovom slučaju pokušaja ubistva i ja apelujem na vlasti u Crnoj Gori da istraju sve dok svi napadi na novinare, posebno ubistva Duška Jovanovića ne budu riješeni i počinioci i nalogodavci budu privedeni pravdi", rekla je ona.

Bonus video: