Telekomov LTE signal na Jazu: Uz brzi provod ide i brzi internet

Za korišćenje LTE mreže morate imati i telefon koji podržava tu tehnologiju, a u pitanju su noviji modeli pametnih uređaja
4 komentar(a)
SMS poruke, mobilni telefon, Foto: Shutterstock
SMS poruke, mobilni telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.07.2014. 14:19h

Posjetioci Sea Dance Festivala imaju priliku da za vrijeme trodnevnog boravka na Jazu koriste najsavremeniju, LTE tehnologiju mobilnog interneta, na smart telefonima i uz USB modeme, saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma.

Ekipe Crnogorskog Telekoma, koji je sponzor festivala, na taj način su mnogobrojnim posjetiocima Sea Dance-a, omogućili superbrzo i kvalitetno surfovanje i dijeljenje doživljaja, fotografija i video zapisa, naročito preko popularnih, sveprisutnih društvenih mreža, navodi se u saopštenju.

"LTE signalom su pokrivene cijela plaža Jaz kao i kamp i zaleđe, a korisnici Telekom LTE mreže, sa svojih smart telefona, u mogućnosti su da podijele nezaboravne trenutke sa Sea Dance-a, slanjem video materijala u HD rezoluciji, uz fantastične brzine od 150Mbps", poručili su iz Telekoma.

Podsjećaju da 4G tehnologija, uz ultrabrzo surfovanje, podržava mobilne aplikacije za online gaming, mobile TV, video streaming, kao i video sadržaje HD formata. Uz 4G se dobija 3-4 puta brži download, 6-7 puta brži upload - u odnosu na 3G, kao i puno brži odziv mreže (4-5 puta je kraće vrijeme od momenta kada se klikne do otvaranja internet stranice).

Ipak, za korišćenje LTE mreže morate imati i telefon koji podržava tu tehnologiju, a u pitanju su noviji modeli pametnih uređaja.

"Uz dostupnost najbržeg mobilnog interneta, Telekom je tokom Sea Dance festivala povećao i kapacitete mobilne mreže na području plaže Jaz, kao i njenog zaleđa, poprišta glavnih dešavanja vezanih za ovaj festival", naveli su iz Telekoma.

Bonus video: