U Budvi počela kampanja legalizacije taksi vozila

Budvanska Područna jednica MUP-a do sada je izdala ukupno 250 tablica sa oznakama BDTX+trocifreni broj, dok je izrada preostalih tablica u procesu izrade
2 komentar(a)
Sany taksi, taksi Budva, Foto: Čitalac reporter
Sany taksi, taksi Budva, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 16.07.2014. 13:02h

Opština Budva pokrenula je kampanju legalizacije taksi vozila u okviru koje će, najkasnije do 24. jula, sva vozila morati da se preregistruju na tablice sa oznakama BDTX.

Kako je saopšteno iz Opštine, kampanja je pokrenuta shodno Odluci o organizaciji i načinu obavljanja auto-taksi prevoza na teritoriji Budve.

"U tom smislu, radi lakšeg orijentisanja i upućivanja korisnika auto-taksi prevoza na legalna vozila, po toj Odluci predviđena je preregistracija taksi vozila na tablice sa oznakama BDTX + trocifren broj", kaže se u saopštenju.

Opštini Budva je, kako se navodi, do sada upućeno ukupno 308 zahtjeva za preregistraciju taksi vozila koje su opštinske službe obradile u roku manjem od 60 dana.

Budvanska Područna jednica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) do sada je izdala ukupno 250 tablica sa oznakama BDTX+trocifreni broj, dok je izrada preostalih tablica u procesu izrade.

"Rok do kojeg će sva taksi vozila morati da izvrše preregistarciju u BDTX tablice jeste 24. jul, u suprotnom će Komunalna policija, u saradnji sa MUP-om, izricati kaznene mjere onima koji to ne budu učinili", upozorili su iz Opštine.

Oni su, s obzirom na to da je ljetnja sezona u jeku, apelovali na sve turiste i građane Budve da, kada koriste usluge taksi prevoza, isključivo biraju vozila sa oznakom BDTX.

"I da svaku nepravilnost ili neprijatnu situaciju prijave na dežurni telefon Komunalne policije Opštine Budva 068 815 094", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: