"Krstaš": Završavamo polemiku sa čovjekom u crvenim cipelama

Iz "Krstaša" kažu da Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo "Princeza Ksenija" nije ničije privatno vlasništvo
5 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2014. 10:19h

Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš" istaklo je da ne želi da učestvuje u bilo kakvom nadgornjavanju sa kako ističu NVO iz Crne Gore i čovjekom sa crvenim cipelama i sakoom, čudnih tikova, koji drži političke govore po Srbiji pozivajući se konstantno na crnogorske ministre i gradonačelnike ali i na kontraverznog biznismena iz Nikšića, te sa ovim reagovanjem ističu da završavaju raspravu.

"Želimo da napomenemo sljedeće: "Krstaš" je objavio saopštenje sa svoje manifestacije "Slavimo Crnu Goru". Dan državnosti Crne Gore, kao i Dan nezavisnosti, obilježavamo skromno, shodno svojim mogućnostima od 2006. godine. Fotografije koje koristimo su vlasništvo Press službe "Krstaš" i na njemu su detalji sa događaja koje smo organizovali: Crnogorska biblioteka na otvorenom, izložba u Crnogorskom kulturnom centru i vatromet u centru Lovćenca. Fotografije sa nastupa Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva "Princeza Ksenija" na priredbi "Crnogorsko kulturno veče" su takođe vlasništvo Press službe "Krstaš", ističe se u saopštenju "Krstaša".

Iz "Krstaša" dodaju da Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo "Princeza Ksenija" nije ničije privatno vlasništvo već ponos crnogorske zajednice u Srbiji i da u njemu nastupaju djeca školskog uzrasta iz svih udruženja iz Lovćenca i Feketića, djeca iz mješovitih brakova kao i djeca iz porodica koja ne pripadaju crnogorskoj zajednici.

"Manifestacija "Crnogorsko kulturno veče" nije u Srbiji najavljivana kao proslava 13. jula, što se vidi i iz zvaničnog plakata koji se distribuirao po Vojvodini. Na njemu se ne spominje 13. jul niti ima bilo kojeg drugog crnogorskog obilježja. U letku koji je dijeljen stanovnicima Lovćenca isključivo se govori o humanitarnom karakteru manifestacije. Naravno, svi građani Lovćenca su to podržali i pomoć je sakupljana i u prostorijama našeg udruženja. Nastupi svih izvođača su bili odlični i mnogobrojna publika je bila oduševljena. Na plakatu je objavljeno da je to poklon koncert opštine Budva", saopšteno je iz "Krstaša".

Oni takođe kažu da je očigledno je da neko vodi dvije različite kampanje u dvije države, a novac putem sponzorstva uzima od obije, te da je to možda i legitimno ali država Crna Gora mora da vodi računa ko govori i ko se predstavlja u njeno ime.

"Politički govori i ponašanje čovjeka u crvenim cipelama su počeli prošle godine u Vrbasu, kada je njegovo obezbeđenje čak i fizički reagovalo na drugog čovjeka Ambasade Crne Gore u Beogradu", saopšteno je iz "Krstaša".

Po njihovim riječima julski dani proslave Dana državnosti Crne Gore u Lovćencu su pokazali da jača duh tolerancije i razumijevanja između crnogorskih udruženja, Mjesne zajednice i Opštine Mali Iđoš.

"Krstaš" poštuje sve pripadnike crnogorske zajednice u Lovćencu koji su učestvovali u organizaciji proslave i organizaciji humanitarne akcije. U trenutku kada već dovoljno podijeljena crnogorska zajednica u Srbiji ulaže napor da prevaziđe podjele neko uporno pokušava to da spriječi. Slučajno ili sa namjerom...?", kazali su iz "Krstaša"

Galerija

Bonus video: