DOČEKANA NA PLATFORMI AERODROMA

Ruskinja milionita putnica Aerodroma Tivat u 2018.

elova je danas poslijepodne sa suprugom doputovala u Tivat iz Moskve, redovnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines MGX 611
2 komentar(a)
Ruskinja aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ruskinja aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.01.2019. 17:58h

Turistkinja iz Rusije Nelija Belova jubilarni je – milioniti putnik koji je od početka ove godine prošao kroz terminalnu zgradu Aerodroma Tivat.

Belova je danas poslijepodne sa suprugom doputovala u Tivat iz Moskve, redovnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines MGX 611.

Na platformi aerodroma, čim je izašla iz MA-ovog „fokera F-100“, Belovu i supruga dočekali su i pozdravili izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i direktor tivatske vazdušne luke Rade Marić koji su im poželjeli dobrodošlicu u Crnu Goru.

„Već peti put dolazim u Crnu Goru. Fascinirana sam ljepotom vaše zemlje i gostoljubivošču ovdašnjih ljudi i veoma mi je drago što sam baš ja uspjela da budem ovogodišnji milioniti putnik aerodroma u Tivtu. Svakako da ćemo i ja i suprug i dalje dolaziti u Crnu Goru", kazala je prijatno iznenađena Ruskinja, dok je njen suprug izrazio zahvalnost Aerodromima Crne Gore, ali i Montenegro Airlinesu kojim oni dosta često lete.

Direktor ACG Danilo Orlandič istakao je da je tivatski aerodrom ove godine milionitog putnika zabilježio dvanaest dana ranije nego lani, što potvrđuje da promet u toj vazdušnoj luci kontinuirano raste.

„Mi na nivou cijelog ACG, na današnji dan imamo promet od 1.850.000 putnika. Na Tivtu smo već prešli cifru od milion putnika, dok ćemo tu granicu na aerodromu Podgorica ove godine dostići oko mjesec ipo dana ranije nego lani, kada smo milionitog putnika na Golubovcima imali u decembru. Svakako da najveće zaluge za odlične rezultate koje postižemo imaju naši radnici koji u izuzetno teškim vremenskim i ograničenim prostornim uslovima daju svoj maksimum da kaavlitetno opsluže narasli broj aviona i putnika u našim vazdušnim lukama", kazao je Orlandić dodajući da računaju da će na oba aerodroma tokom septembra imati ukupan promet veći od 200.000 putnika „što će značajno unaprijediti prihode turističke privrede i cijele države“.