Hrane, pića i zabave nije falilo na "Riječkoj noći"

I druga “Riječka noć” svojom je završnicom bila namijenjena ljubiteljima elektronske muzike, s obzirom da je sa riječkog mosta nastupio DJ Serdar
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2014. 13:46h

Drugo izdanje tradicionalne manifestacije “Riječka noć”, privuklo je veliki broj posjetilaca na Rijeku Crnojevića, koji su bili u prilici da uživaju u sadržajnom i višečasovnom umjetničkom programu, degustaciji specijaliteta iz Riječke nahije, a prvi put i Festivalu crnogorskih vina u Rijeci Crnojevića.

Događaj koji je organizovan u saradnji Prijestonice Cetinje, Turističke organizacije Prijestonice Cetinje i Mjesne zajednice “Rijeka Crnojevića”, nije pokvarila kiša koja je padala tokom dana, jer je tokom popodneva uslijedilo razvedravanje, pa je znatana dio publike već bio na riječkom šetalištu na početku muzičkog programa, kojeg je otvorio mladi cetinjski muzičar Darko Martinović.

Neposredno nakon 20 časova, na pozornici su se pojavili i članovi poznatog sastava “Legende”, koji su pred brojnim posjetiocima nastupali gotovo dva i po sata.

I druga “Riječka noć” svojom je završnicom bila namijenjena ljubiteljima elektronske muzike, s obzirom da je sa riječkog mosta nastupio DJ Serdar.

U umjetničkom programu druge “Riječke noći” učestvovali su i članovi cetinjskog Kulturno – umjetničkog društva “Njegoš”.

Baš kako je to bilo i prošle godine, posjetioci “Riječke noći” i ovog su puta bili u prilici da uživaju u domaćim specijalitetima. Na štandovima na riječkom šetalištu služena je pastrmka, riblja čorba, pašta i drugi prehrambeni proizvodi.

Takođe, tokom “Riječke noći” održan je i Festival crnogorskih vina, koji je okupio niz proizvođača iz različitih krajeva Crne Gore.Prema odluci komisije, najbolje ocijenjeno vino na festivalu bio je “Plato Vranac 2011” proizvođača “Vinarija Burić” iz Podgorice, dok je među vinima sa područja Riječke nahije najbolju ocjenu dobio “Excellent Vranac 2011” proizvođača Ljubomira Vukmirovića sa Meteriza.

Uz šetalište, posjetioci su sinoć ispunili i bašte ugostiteljskih objekata u Rijeci Crnojevića. Prema procjeni organizatora, svim segmentima ovogodišnje “Riječke noći” prisustvovalo je više od 2.500 posjetilaca, a tokom dana u Rijeku Crnojevića stiglo je oko 700 automobila, ali i više autobusa iz nekoliko crnogorskih gradova.

Organizatori ističu “da je riječ o izuzetnoj brojci, s obzirom na vremenske prilike uoči početka događaja”.

Galerija

Bonus video: