Potpisan protokol o saradnji Berana i Subotice

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa ponosom je istakao da je porijeklom iz Berana i da je i njegova želja bila da poveže ova dva grada u cilju razmjene iskustava i uspostavljanja saradnje među privrednicima, ali i sportskim i kulturnim radnicima
125 pregleda 0 komentar(a)
Bogdan Laban, Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
Bogdan Laban, Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 10.09.2018. 14:21h

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, potpisali su danas protokol o saradnji između ova dva grada pobratima.

Nakon potpisivanja protokola, predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić istakao je da se u lokalnoj upravi trude da povežu ljude i uspostave saradnju sa mnogim gradovima.

"Kao Opštini nam predstavlja veliko zadovoljstvo što smo ostvarili još jedno pobratimstvo u cilju uspostavljanja ekonomske i sportsko – kulturne saradnje, ali i saradnje u oblasti turizma. Nama je važno da kao opština njegujemo prijateljstva sa opštinama iz okruženja i nadamo se da ćemo tu praksu nastaviti i ubuduće", kazao je Šćekić.

On je istakao da iskustva Subotice, posebno u oblasti ekonomskog razvoja, mogu biti korisne smjernica za lokalnu upravu u Beranama.

"Subotica je grad koji ima razvijenu privredu i pruža brojne mogućnosti za unapređenje svih oblasti života i rada. Iako nam saobraćajna infrastruktura ne ide na ruku, nadamo se da će se izgradnjom auto – puta Bar – Boljare, ovaj protokol biti samo početak onoga što tek treba da uslijedi“, kazao je Šćekić.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa ponosom je istakao da je porijeklom iz Berana i da je i njegova želja bila da poveže ova dva grada u cilju razmjene iskustava i uspostavljanja saradnje među privrednicima, ali i sportskim i kulturnim radnicima.

"Ove bratske veze moramo da iskoristimo u smislu tešnjeg povezivanja naša dva grada, da razmenimo neka iskustva vezana za ekonomski razvoj i onoga što nedostaje i jednima i drugima. U budućnosti smo usmjereni na razvoj turizma i mislim da je to šansa i za ove krajeve i da u Beranama treba što više ulagati u etno i seoski turizam", istakao je Laban.

On je pohvalio izgradnju auto-puta kroz Polimlje i istakao da će bolja saobraćajna povezanost donijeti brojne mogućnosti za razvoj ovog kraja.

"Spajanje auto-puta od Bara sa onim do Beograda i Subotice mnogo će značiti za ovaj kraj i privlačenje investitora da otvore fabrike, jer bez auto-puta teško da će neko uložiti novac. Uostalom, mnogo ljudi iz ovih krajeva živi u Srbiji i Vojvodini pa će im biti lakše da dođu jer će se vreme putovanja skratiti sa deset na tri do četiri sata“, kazao je Laban.

Bonus video: