Otvoren vodovod u Donjim Piperima

“Za ovu investiciju utrošeno je 300 hiljada eura, a podrazumijevala je izgradnju primarnog i sekundarnog cjevovoda u dužini od skoro devet kilometara"
66 pregleda 2 komentar(a)
Podgorica, Foto: Čitalac reporter
Podgorica, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 13.07.2014. 16:07h

Glavni grad obilježio je Dan državnosti polaganjem vijenca na spomenik Partizanu borcu na Gorici i otvaranjem vodovoda u Donjim Piperima.

Otvaranje vodovoda, sa koga će se snabdijevati oko 200 domaćinstava Donjih Pipera, kako je rekao tehnički direktor Vodovoda Filip Makrid, predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti Glavnog grada u cilju unapređenja i poboljšanja kvaliteta života na seoskom području.

“Za ovu investiciju utrošeno je 300 hiljada eura, a podrazumijevala je izgradnju primarnog i sekundarnog cjevovoda u dužini od skoro devet kilometara, stavljanje u funkciju izvorišta Okno straganačko i izgradnju rezervoara na Medveđoj glavi, zapremine 150 kubika”, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada.

Izgradnja sistema, kako je naglasio, ne bi bila moguća bez pomoći lokalne zajednice, prije svega režijskog odbora i mještana koji su nesebično omogućili da infrastruktura prođe preko njihovih imanja.

“Preduzeće Vodovod u Piperima posljednjih nekoliko godina održava ranije izgrađeni vodovodni sistem kojim se sa izvorišta Iverak snabdijeva oko 300 potrošača. Mještanin Pipera i odbornik u Skupštini Glavnog grada Mitar Vuković, izražavajući zahvalnost preduzeću, posebno je potencirao značaj povezivanja izvorišta Iverak i Okno”, kaže se u saopštenju.

Makrid je podsjetio da je nedavno završen Berski vodovod, vrijedan 270 giljada eura, kao i da se radi na drugoj fazi Kučkog vodovoda u vrijednosti od oko 300 hiljada eura.

“Najveće investicije tokom prethodnih nekoliko godina preduzeće je imalo na području gradskih opština Tuzi i Golubovci gdje je uloženo oko 5,5 miliona EUR i gdje radovi na proširenju vodovodne mreže do svakog domaćinstva još traju”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Menadžer Glavnog grada Drago Đeković saopštio je da je na području Podgorice trenutno aktivno više od deset gradilišta na objektima koje finansira Glavni grad, a koji će biti završeni najkasnije u narednih mjesec dana.

“On se posebno osvrnuo na dvije važne saobraćajnice – treću fazu rekonstrukcije Ulice Vlada Ćetkovića do Stare dalmatinske u vrijednosti od preko 1,4 miliona eura i rekonstrukciju Ulice serdara Jola Piletića u vrijednosti od 700 hiljada eura. Pored toga, u toku je i izgradnja nekoliko saobraćajnica na Zabjelu”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, već su završene pripreme za realizaciju nekoliko novih projekata izgradnje i rekostrukcije saobraćajnica kako u samom centru grada, tako i u prigradskim naseljima i na saoskim područjima.

“Sledeće sedmice počinje rekonstrukcija Bulevara Ivana Crnojevića od Njegoševe do Balšićeve ulice, nastavak rekonstrukcije Ulice 19. decembra, kao i rekonstrukcija starog Tabačkog mosta”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: