NVO Alternativa Pljevlja: EPCG pokrala Aliju Šljuku isto kao Nikolu Paluševića

Iz ove NVO kažu da se može samo nagađati koliko je građana oštećeno na ovakav i sličan način
211 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Palušević, Foto: Vesko Belojević
Nikola Palušević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.07.2014. 12:55h

Povodom javnog oglašavanja Nikole Paluševića iz Vranića koji je tvrdio da je pokraden od strane EPCG odnosno službe naplate elektrodistribucije iz Podgorice na način što je kako on tvrdi ostao bez struje zbog "zastarjelog duga" od 731,35 eura, koji je "davno izmirio", NVO Alternativa iz Pljevalja tvrdi da se identična stvar desila i kod službe naplate elektrodistribucije u Pljevljima.

Po njihovim riječima tamo je došlo do pljačke potrošača Alije Šljuke gdje mu je brutalno oteto 570 eura za koje postoje svi materijalni dokazi proknjiženi kroz finansijske odnosno analitičke kartice službe naplate a koji uporno odbijaju da potrošaču uključe struju provjere činjenice i isprave sopstvene greške.

"Naime računovodstvo i knjigovodstvo EPCG je na nevjerovatan način smanjivalo i povećavalo dug na način što su neke uplate za utrošenu električnu energiju knjižili kao plaćeni dug, a kasnije iste te iznose knjižili kao nova zaduženja. Zbog svega ovoga oštećeni Alija Šljuka zbog zaštite svojih prava obratio se ODT-u u Pljevljima, Centru za zaštitu potrošača iz Podgorice. Iz centra su mu objasnili da oni sa ovakvim postupcima Elektroprivredine službe naplate iz Pljevalja nemaju ništa te da je za to nadležna Agencija za energetiku. ODT je s druge starne umjesto da naloži istragu i procesuira nesavjesne službenike nalažio saslušanja i umjesto zvanične dokumentacije samo na osnovu paušalno datih izjava ne procesuira slučaj što predstavlja presedan u svakom normalnom društvu jer njegov postupak podstiče te iste i druge službenike da čine ista ili slična djela", saopšteno je iz NVO Alternativa iz Pljevalja.

Iz ove NVO kažu da se može samo nagađati koliko je građana oštećeno na ovakav i sličan način, ali i iz samo ova dva pomenuta slučaja može se vidjeti i zaključiti da EPCG- služba naplate i tužilaštvo čine okosnicu kriminala koji se vrši na potrošačima .

"Pozivamo specijalnog tužioca za organizovani kriminal Đurđinu Ivanović da se u resoru koji ona vodi konkretno u ova dva slučaja pozabavi radom i postupcima ODT-a kao i službom naplate EPCG u Pljevljima i Podgorici. Samo da napomenemo da smo u poslejdnjih deset mjeseci bili šest mjeseci bez struje i još uvjek je nemamo, dali je normalno da u 21 vjeku bilo ko bude bez el. energije i to tuđom greškom i tuđom bahatosti", kaže se u saopštenju.

Bonus video: