Mladi URA "Monteput" preimenovali u "Agencija za stambeno zbrinjavanje partijskih kadrova"

"Državno preduzeće Monteput je i ranije protivzakonito dijelilo stanove partijskim uhljebima i bahato rasipalo novac dodavajući bonuse na plate. Ako ništa drugo, danas smo simbolično promijenili naziv ovog preduzeća u "Agencija za stambeno zbrinjavanje partijskih kadrova“ i cijenimo da je to pravi naziv za njega". saopšteno je iz URA
186 pregleda 1 komentar(a)
mladi URA performans Monteput, Foto: GP URA
mladi URA performans Monteput, Foto: GP URA
Ažurirano: 10.09.2018. 12:35h

Predstavnici mladih pokreta URA ispred sjedišta Monteputa u Podgorici prilijepili su info tablu sa natpisom "Agencija za stambeno zbrinjavanje partijskih kadrova".

Kako navode iz Građanskog pokreta URA oni su se na ovaj korak odlučili zbog činjenice da je državno preduzeće "Monteput" odobrilo izvršnom direktoru i funkcioneru Bošnjačke stranke (BS) Jonuzu Mujeviću stambeni kredit od 80.000, sa obavezom da vrati svega 20 odsto od tog iznosa, odnosno 16.000 eura.

"Tako je od novca svih nas Mujević čašćen 64.000 eura bez ikakvih posebnih zasluga prema građanima ove zemlje. U ekonomskom stanju kakvo je kod građana Crne Gore ovakvi potezi su nedopustivi i zaslužuju revolt svih nas", ističu oni.

Kako poručuju za taj novac država je mogla da obezbijedi dodatne komplete udžbenika za osnovce, izgradi nekoliko dječjih igrališta, popravi stanje u bolnicama, školama, vrtićima ili bilo šta drugo a čega je na pretek u zemlji.

"Podsjećamo da je državno preduzeće Monteput i ranije protivzakonito dijelilo stanove partijskim uhljebima i bahato rasipalo novac dodavajući bonuse na plate. Ako ništa drugo, danas smo simbolično promijenili naziv ovog preduzeća u "Agencija za stambeno zbrinjavanje partijskih kadrova“ i cijenimo da je to pravi naziv za njega", zaključuju mladi URA.

Bonus video: