Dani meda na Cetinju okupili gotovo 50 izlagača i veliki broj posjetilaca

Udruženje pčelara Cetinja je zlatnim plaketama nagradilo proizvođače koji su pružili poseban doprinos razvoju pčelarstva
184 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2014. 16:08h

Oko 50 proizvođača meda iz različitih krajeva Crne Gore, kao i Bosne i Hercegovine, učestovalo je danas na 18. izdanju tradicionalne manifestacije „Miris lipa i meda“ na Cetinju.

I ove godine događaj je održan na Balšića pazaru, uz veliku posjećenost.

Ovogodišnje izdanje jedne od najznačajnijih medarskih manifestacija u Crnoj Gori otvorila je zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Nikolić, koja je kazala da je ponosna što se ta manifetsacija doživljava svoje 18. izdanje.

"Riječ je o podatku koji mora biti posebno akcentovan i zbog kojeg ovom prilikom upućujem iskrene čestitke Udruženju pčelara Cetinja. Pritom, istaći ću i da nam je izuzetno drago što je tokom svih proteklih godina Prijestonica Cetinje bila posvećen partner u organizaciji ovog događaja, koji je danas nezaobilazan i kada govorimo o najznačajnijim manifestacijama u sklopu programa 'Ljeto u Prijestonici'," kazala je Nikolić.

"Kako su godine odmicale, 'Miris lipa i meda' stekao je status manifestacije po kojima se naš grad danas prepoznaje, a da je tako, i ovog Petrovdana potvrđuje broj izlagača, ali i posjetilaca na Balšića pazaru"

Prisutne je pozdravio i predsjednik Udruženja pčelara Cetinja Jovan Jovanović, koji je ispred najstarijeg crnogorskog pčelarskog društva poželio učesnicima da uspješno predstave svoje proizvode.

"Ne mogu a da ne primjetim da je svake godine na ovoj našoj manifestaciji prisutno sve više izlagača, a da njihove proizvode dođe da vidi svake godine sve veći broj građana", kazao je Jovanović.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Blagota Radulović istakao je kako manifestacije poput „Miris lipa i meda“ predstavljaju odličnu priliku da proizvođači meda afirmišu svoje proizvode. On je naglasio da podrška pomenutog ministarstva proizvođačima meda neće izostati ni u predstojećem periodu.

Na današnjoj manifestaciji na Balšića pazaru, Udruženje pčelara Cetinja je zlatnim plaketama nagradilo proizvođače koji su pružili poseban doprinos razvoju pčelarstva u našem gradu – Danilu Batu Vukmiroviću i Nikoli Martinoviću.

U sklopu manifestacije „Miris lipa i meda“ tradicionalno je održan i sadržajan kulturno – umjetnički program.

Galerija

Bonus video: