Herceg Novi: Roditelji neće da šalju djecu u školu u Sutorini

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić poručio je prije dva dana, nakon sastanka sa roditeljima, da će za potrebe škole finansirati sanaciju kompletne zgrade starog Dječijeg odjeljenja, ako država iz vlasništva Instituta "Dr Simo Milošević" isknjiži taj objekat i preknjiži u vlasništvo Ministarstva prosvjete
232 pregleda 2 komentar(a)
OŠ Dašo Pavičić protest roditelja, Foto: Slavica Kosić
OŠ Dašo Pavičić protest roditelja, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.09.2018. 12:44h

Roditelja i uprave osnovne škole Dašo Pavičić u Herceg Novom i dalje ostaju pri istim stavovima - uprava škole zbog bezbjednosti 240 đaka insistira na njihovom preseljenju iz Igala u područnu školu u Sutorini, što roditelji odbijaju.

"Uprava je procijenila da objekat u Institutu Igalo dugoročno gledano nije bezbjedan i da je svrsishodnije preseljenje u odjeljenje u Sutorini svega nekoliko kilometara dalje. Roditelji tu odluku moraju ispoštovati, ili prepisati djecu u drugu školu", poručio je Branislav Krečković direktor škole "Dašo Pavičić".

Alma Avdić kaže da roditelji ostaju pri odluci da djecu ne šalju na nastavu u Sutorini, jer smatraju da postoji rješenje u Igalu.

Ona je kazala da će se za rješenje problema obratiti Ministarstvu prosvjete.

Predsjednik Opštine Stevan Katić poručio je prije dva dana, nakon sastanka sa roditeljima, da će za potrebe škole finansirati sanaciju kompletne zgrade starog Dječijeg odjeljenja, ako država iz vlasništva Instituta "Dr Simo Milošević" isknjiži taj objekat i preknjiži u vlasništvo Ministarstva prosvjete.

Đaci bi trebalo da počnu da pohađaju nastavu u Sutorni za dva mjeseca nakon rekonstrukcije tog objekta, za što je Ministarstvo prosvjete izdvojilo 30.000 eura.

U Dječijem odjeljenje Instituta dr Simo Milošević prije četvrt vijeka otvorena je područna škola koja je trebalo da bude privremeno rješenje, do gradnje nove škole u Igalu, koje još uvijek nema.

Matična škola "Dašo Pavičić" u hercegnovskom naselju Topla projektovana je za 800 učenika, a ove školske godine upisano je 1.346 učenika, od kojih je 240 u područnom odeljenju u Igalu, a 18 u Sutorini.

Bonus video: