Državljaninu Rusije u Grblju srušeno pet vila u izgradnji

Krimovica je jedna od najvećih divljih izgrađenih mjesta na obali od Budve do Herceg Novog, gdje je unazad deceniju podignuto na desetine luksuznih vila
395 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2014. 08:11h

Izvršna služba Inspekcije zaštite prostora porušila je juče pet nedovršenih vila u naselju Krimovica u Grblju, u kotorskoj opštini, koje je bez građevinske dozvole izgradio ruski državljanin.

Ruski graditelj izgradio je, na parceli koju je kupio od mještanina, oko 2.000 kvadrata pet odvojenih objekata, za koje postoji evidnecija da su uknjiženi u Upravi za nekretnine.

”Građenje na navedenoj lokaciji, izvršeno je suprotno odredbama Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata bez prethodno pribavaljenog odobrenja“, stoji u zapisniku koji je potpisao inspektor Zoran Bošković.

Krimovica je jedna od najvećih divljih izgrađenih mjesta na obali od Budve do Herceg Novog, gdje je unazad deceniju podignuto na desetine luksuznih vila.

Uz napomenu da je na gradilištu zatečeno da se izvode radovi teškom građevinskom mehanizacijom, inspektor Bošković je u zapisniku konstatovao da niko od radnika nije znao ko je investitor.

“Izgradnja je počela na sredini betonskog platoa, tako što su izbetonirani temelji i podignuta betonska kućišta za izgradnju prizemnog dijela objekta. Radnici na gradilištu nijesu znali ko je investitor predmetne izgradnje“, piše u zapisniku.

Kompleks je podignut na parceli od četiri hiljade kvadrata.

Bonus video: