Danilovgrad: Prikupljeno 50 jedinica krvi, pridružila se i Vojska Crne Gore u akciji

"Zahvaljujem se svima koji su došli, a naročito onima koji su organizovali svoje zaposlene i došli masovno", kazala je Kovačevićeva
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2014. 15:11h

U tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krivi povodom Dana državnosti, koja je jutros održana u danilovgradskom Domu zdravlja, prikupljeno je 50 jedinica krvi.

Akciji, koju je u saradnji sa domom zdravlja "Dimitrije – Dika Marenić", Zavodom za transfuziju Crne Gore i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta (OOCK) organizovao Klub dobrovoljnih davalaca krvi Danilovgrad (DDK), pored velikog broja Danilovgrađana odazvali su se zaposleni u Vojsci Crne Gore, Službi zaštite i sapasavanja Danilovgrad.

Predsjednik DDK Danilovgrad Zorica - Beba Kovačević zahvalila se svima koji su se odazvali akciji organizovanoj u čast dana Opštine.

Ona je kazala "Vijestima" da odziv davaoca krvi na današnjoj akciji daje za pravo organizatorima da budu ponosni.

"S obzirom da je organizovana u vrijeme odmora, a da se odazvalo više od 70 davaoca, od kojih je prikupljeno 50 jedinica, možemo reći da je još jednom ispunila očekivanja. Odziv humanih ljudi bio je takav da nam daje za pravo da vjerujemo da će se iz godine u godinu broj davaoca povećavati", kazala je Kovačević.

Istakla je da su Danilovgrađani i dobrovoljni davaoci iz drugih opština pokazali još jednom svoju humanost i spremnost da pomognu drugima na ovaj način.

"U ime kluba zahvaljujem se svima koji su došli, a naročito onima koji su organizovali svoje zaposlene i došli masovno", kazala je Kovačevićeva

Galerija

Bonus video: