Cetinje u nedjelju dobija novo igralište u Njegoševom parku

Igralište, koje se nalazi iza Plavog dvora, bićei svečano otvoreno u 10 sati i 30 minuta
0 komentar(a)
Udruženje Roditelj, Foto: Udruženje Roditelj
Udruženje Roditelj, Foto: Udruženje Roditelj
Ažurirano: 11.07.2014. 15:01h

Na Cetinju će u nedjelju, 13. jula, u Njegoševom parku biti otvoreno novo dječije igralište, što je dio inicijative "Vratimo djeci igrališta" udruženja Roditelji. Igralište će biti otvoreno zahvaljujući partnerstvu sa Prijestonicom i donaciji nekoliko kompanija, saopšteno je iz pomenutog udruženja.

Na dan otvaranja biće postavljen i parkovski mobilijar, posađeno rastinje, ali i oslikane betonske površine edukativnim sadržajem, kako bi djeca ubuduće mogla da na raznovrsne načine provode vrijeme na igralištu, stoji u saopštenju.

Igralište će biti svečano otvoreno u 10 sati i 30 minuta, a otvaranju će prisustvovati gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, predstavnici lokalne uprave i donatora.

Udruženje Roditelji poziva sve roditelje i njihovu djecu sa Cetinja da sa njima obilježe završetak aktivnosti u okviru inicijatve i pridruže im se u igri.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta je započeta je 18. maja prošle godine, obnavljanjem dječijeg igrališta u ulici Svetozara Markovića u Podgorici, ali je ubrzo proširena na Budvu, kada je kompanija Monterra donirala više od 50.000 eura za igralište u naselju Dubovica. Iz udruženja napominju i da je sanirano još nekoliko igrališta u Podgorici, i jedno novo napravljeno u Nikšiću.

Bonus video: