Vlada: Bez verifikacije odluke o nagradi za informaciju o ubistvu Duška Jovanovića

Vlada se na 72. sjednici održanoj 19. juna 2014. godine upoznala s Izvještajem o radu Komisije
6 komentar(a)
Duško Jovanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Duško Jovanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.07.2014. 19:53h

Vlada nije verifikovala odluku o raspisivanju nagrade za informaciju o ubistvu bivšeg urednika Dana Duška Jovanovića, niti je zauzimala stav u vezi sa Izvještajem Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija za period 6. februar - 6. maj 2014. godine, kazao je za CdM šef Biroa za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore Srđan Kusovac.

Vlada se na 72. sjednici održanoj 19. juna 2014. godine upoznala s Izvještajem o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija za period 6. februar - 6. maj 2014. godine.

Izvještaj je dostavila Komisija za praćenje postupanja nadleţnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu.

"To je jasno navedeno u Zaključku Vlade koji je objavljen odnosno saopšten javnosti", rekao je Kusovac odgovarajući na pitanje CdM-a da li je Vlada analizirala Izvještaj o radu Komisje i da li je verifikovana odluka o raspisivanju nagrade za informaciju o ubistvu Duška Jovanovića.

Prema njegovim riječima, Vlada nije zauzela stav u vezi sa pomenutim Izvještajem odnosno sa tvrdnjama, prijedlozima i vrijednosnim sudovima iznijetim u dokumentu.

"Slobodne interpretacije sadržaja i jednog od zaključaka 72. sjednice Vlade Crne Gore, koje su se pojavile u pojedinim medijima nemaju, kako je ovdje pokazano, utemeljenje u zaključku Vlade", zaključio je Kusovac.

Bonus video: