Za najugroženije i u ovoj godini subvencije za račune za struju

Računi do 60 eura se umanjuju za 40 odsto, a oni u većem iznosu fiksno po 24 eura
1 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Vlada, Foto: Vesko Belojević
Vlada Crne Gore, Vlada, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.07.2014. 18:28h

Troškovi države za subvenciju električne energije socijalno ugroženom dijelu stranovništva iznose 2,29 miliona eura i odnose se na period od jula 2013. godine do maja ove godine i na jučerašnjoj sjednici Vlade je zaključeno da taj novac "treba da se uplati Elektroprivredi Crne Gore" (EPCG).

"Ukupni rashodi u periodu januar-jun 2013. godine iznose 1.154.450 eura i uplaćeni su EPCG", navodi se u Informaciji o programu subvencioniranja računa za utrošenu električnu energiju najugroženijim kategorijama stanovništva.

Odlučeno je i da će se trošak za utrošenu struju za oko 16.000 korisnika subvencionirati i tokom ove godine. Računi do 60 eura se umanjuju za 40 odsto, a oni u većem iznosu fiksno po 24 eura. Na mjesečnom nivou to je oko 200.000 eura.

Ministarstva ekonomije i rada i socijalnog staranja su nedavno EPCG zamolili da i na junskoj fakturi obračuna subvencije za domaćinstva u stanju socijalne potrebe, a i iz EPCG su više puta apelovali da se Vlada obaveže da će taj dug izmiriti jer osim usmenih obećanja nijesu imali nikakvu garanciju.

Bonus video: