Poništavanje oglasa

Sindikat UCG najavio: Zbog stanova spremaju tužbu

"Prinuđeni smo da pred sudom tražimo pravdu", izjavio je predsjednik SUCG, Vukašin Zogović
91 pregleda 0 komentar(a)
Čelnici Univerziteta CG, Foto: Zoran Đurić
Čelnici Univerziteta CG, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.07.2014. 18:21h

Sindikat Univerziteta Crne Gore (UCG) obavijestio je Upravni odbor UCG da će angažovati advokata i na sudu tražiti osporavanje odluke tog tijela kojim je poništen oglas za rješavanje stambenih potreba zaposlenih dodjelom kredita.

Predsjednik SUCG Vukašin Zogović kazao je "Vijestima" da su se na to odlučili jer već duže ne uspijevaju da se dogovore sa rukovodstvom UCG u vezi sa nezakonitim poništavanjem oglasa iz 2010. godine, na koji se prijavilo 290 zaposlenih.

"Prinuđeni smo da pred sudom tražimo pravdu", izjavio je Zogović.

Sindikat od decembra prošle godine upozorava na to da je oglas poništen bez valjanih argumenata, o čemu su izvijestili i ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića.

Zogović je, nakon što mu je omogućeno da prisustvuje sjednicama Upravnog odbora UCG tražio da se formira posebna komisija, koja će obići sve zaposlene koji su podnijeli zahtjev za kredit i izvršiti procjenu troškova izvođenja radova u cilju poboljšanja uslova stanovanja.

Upoznao ih je i sa zahtjevom više od 80 zaposlenih na Filozofskom fakultetu i Biotehničkom fakultetu da se odmah otpočne sa dodjelom kredita jer ne mogu više da čekaju.

U dopisu Stijepoviću se ukazuje da bi, pod pretpostavkom da određeni broj učesnika oglasa pokrene sudske postupke, prema mišljenju pravnika uspio u sporu:

"To bi Univerzitet CG izložilo velikim troškovima sudskog postupka, a oglas bi u konačnom morao biti sproveden”.

UCG sad ima 48 stanova

U Sindikatu kažu da ne stoji argument da je oglas poništen zbog nedostatka finansijskih sredstava na Univerzitetu CG.

"Planom rješavanja stambenih potreba izdvojeno 30 stambenih jedinica, čijom prodajom treba da se obezbijede sredstva za kredite. Univerzitet u ovom trenutku ima na raspolaganju 48 stanova. Sindikat Univerziteta će svim sredstvima sindikalne borbe stati u za štitu prava zaposlenih koji su se javili na oglas za rješavanje stambenog pitanja dodjelom kredita", poručuju iz Sindikata.

Preporučujemo za Vas