Radovi u podgoričkim školama za raspust: Očistiće i okrečiće do prvog zvona

“Zamijenićemo pločice u holovima i učionicama, okrečićemo sve prostorije i promijenićemo bravariju”, kazao je Konjević
122 pregleda 0 komentar(a)
OŠ "Oktoih", Foto: Luka Zeković
OŠ "Oktoih", Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.07.2014. 17:22h

Uprave većine osnovnih i srednjih škola odlučile su da i ovaj ljetnji raspust iskoriste za čišćenje, krečenje i sitne popravke, kako bi učenici od septembra mogli da borave u osvježenim prostorijama.

Direktor OŠ “Oktoih” Vukić Konjević saopštio je da će radovi biti završeni do 25. avgusta i da će ih uljepšavanje prostorija, uz finansijsku pomoć Ministarstva prosvjete, koštati oko 7.000 eura.

“Zamijenićemo pločice u holovima i učionicama, okrečićemo sve prostorije i promijenićemo bravariju”, kazao je Konjević.

I direktor OŠ “Vladimir Nazor” Dragoje Radonjić tvrdi da će u avgustu da okreče oštećene zidove i poprave inventar u učionicama.

Naglasio je, međutim, da neće biti većih popravki, jer su, tvrdi, prostorije dobro očuvane, ali da će se narednog mjeseca posvetiti generalnom čišćenju škole.

Direktor Trgovinske škole Zoran Klikovac rekao je da će “nekoliko timova već od 1. avgusta raditi na uređenju učionica i pripremi za početak nove školske godine”.

Direktorica Hemijske Lepa Vuksanović tvrdi da neće imati mnogo posla oko popravljanja enterijera tokom odmora, jer je domar tokom cijele školske godine svakodnevno popravlja kvarove na bravariji, česmama, klupama..

Napomenula je da je tokom ljeta, zajedno sa Elektro školom, planirano uređenje prilaza i postavljanje novih pločica u zajedničkom dvorištu.

I direktor OŠ ”Maksim Gorki” Svetozar Mijušković saopštio je da su i ove godine izdvojili sredstva za popravke, ali da neće biti velikih zahvata.

On je naglasio da je lani ugrađena nova stolarija i moderniji sistem grijanja i postavljena fasada u sklopu projekta energetske efikasnosti.

Tim projektom tokom 2013. godine rekonstruisane su i osnovne škole “Vlado Milić” i “Vuk Karadžić” i Srednja stručna škola “Ivan Uskoković”.

Bonus video: