Novi gaf Rifata Fejzića: Reis prozivao novinarku

"Ona (novinarka) podršku lokalne samouprave više neće imati. Žao mi je što nije tu da joj to kažem u oči", rekao je Fejzić
147 pregleda 16 komentar(a)
Rifat Fejzić, Foto: Arhiva Vijesti
Rifat Fejzić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.07.2014. 18:24h

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić je i ove godine zloupotrijebio iftar (večeru) koji je organizovala ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori.

On je u Rožajama, umjesto vjerske poslanice o značaju najsvetijeg islamskog mjeseca ramazana i čestitke vjernicima, svoj govor pred oko 700 zvanica usmjerio na kritiku upućenu "Vijestima".

Fejzić je kazao da su "Vijesti" lani tekst o iftaru u Rožajama ilustrovale slikom iz Bijelog Polja, čime je novinarka "uz pomoć tadašnje lokalne samouprave ovakav događaj htjela da predstavi u negativnom svjetlu".

Reis je otišao i korak dalje, pa je opredijelio saradnju nove rožajske vlasti sa "Vijestima".

"Ona (novinarka) podršku lokalne samouprave više neće imati. Žao mi je što nije tu da joj to kažem u oči", rekao je Fejzić.

Otpravnik poslova u ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata Ghazi Almahri kazao je da predstavnici ambasade UAE idu "cijelom Crnom Gorom da pokažemo muslimanima naša osjećanja povodom ovog svetog mjeseca. Naša zemlja njeguje odlične prijateljske odnose sa Crnom Gorom i ovo je samo još jedan način da pokažemo osjećanje bliskosti i povezanosti i sa ljudima u Crnoj Gori", rekao je Almahri.

Goste su pozdravili i novi predsjednik Opštine Ejup Nurković i rožajski imam Ernad Ramović.

Ambasada UAE već dvije godine zajedničke iftare, pored Rožaja, organizuje i u Bijelom Polju, Ulcinju, Baru, Beranama, Ostrosu, Podgorici...

Fejzić propustio da se izvini što je prošle godine obmanuo zvanice

Fejzić je propustio da se pred gostima javno izvini ambasadi UAE što je lani obmanuo njihove zvanice, tako što je u pozivnicama za iftar, koji je ambasada organizovala, potpisao Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori, odnosno sebe.

To je bila tema teksta koji su "Vijesti" objavile.

Fejzićevim prošlogodišnjim pokušajem da se okiti tuđim perjem bila je iznenađena i ambasada UAE koja je, nakon što su objelodanile reisovu prevaru, "Vijestima" poslala zahvalnicu za korektno izvještavanje.

Fejzić preksinoć ipak nije uspio da umanji humani karakter događaja kojem je prisustvovao i otpravnik poslova u ambasadi UAE Ghazi Almahri .

"Koristim priliku da čestitam novoizabranom predsjedniku Opštine, gospodinu Ejupu Nurkoviću i njegovim kolegama na ostvarenoj funkciji, uz nadu da će se nastaviti uspješna saradnja između ambasade UAE i Opštine Rožaje.

Takođe želim da zahvalim dosadašnjem predsjedniku Opštine Nusretu Kalaču i njegovom timu, na značajnoj i prijateljskoj saradnji koja je o b i lj ežavala naš odnos i iznjedrila zajedničke projekte", rekao je Almahri.

On je dodao da ambasada UAE drugi put organizuje iftar u Rožajama, te da nije "poenta u večeri, već u osjećanjima koja nas dovode ovdje:

"Osjećanjima naše zemlje prema narodu Crne Gore koja na ovaj način poku šavamo da prenesemo".

Bonus video: