Mještani lovćenskih sela podnijeli prijave protiv direktora NP Lovćen i zaposlenih

"Mještani planiraju da 13. jula izvrše blokadu puta kod navedenih rampi, ukoliko nadležni ne spriječe nezakonitu naplatu"
0 komentar(a)
NP Lovćen protest, Foto: Danijela Lasica
NP Lovćen protest, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 10.07.2014. 13:29h

Mještani Njeguša, Bajica i Bjeloša, podnijeli su krivične prijave policiji na Cetinju i javnom tužilaštvu Cetinje, protiv direkota NP Lovćen Veska Živanovića i radnika, jer su, kako su naveli "prije dva dana protivzakonito vršili naplatu putarine, na regionalnom putu Cetinje-Lovćen".

Oni poručuju "da ukoliko nadležne institucije ne spriječe navedenu nezakonitu naplatu, kao što su to uradili prošlog ljeta, mještani planiraju da u nedjelju 13. jula izvrše blokadu puta kod navedenih rampi".

"Prinuđeni smo na takav potez, kako bi se riješla dugogodišnja hajdučija i nezakonit rad upošljenih u NP Lovćen i napokon se počeo poštovati zakon države Crne Gore", navodi se u saopštenju dostavljenom "Vijestima".

Mještani dodaju da je njihova dužnost bila da obavijeste javnost i nadležne državne i organe Prijestonice Cetinje, da se na lokalnom putu Cetinje-Ivanova Korita-Krstac vrši naplata putarine za učesnike u saobraćaju i korisnike tog puta.

"Putarina se naplaćuje na ulaznim punktovima NP Lovćen, postavljenim u Bjelošima i na Krstcu, od strane zaposlenih tog NP. Pitamo javnost, nadležne u organima i institucijama države Crne Gore po kojem rješenju se to vrši, po kojem rješenju je do skoro regionalni put postao dobro NP Lovćen, te da li je za menadžment i upravne organe javnog preduzeća NP rješenje potrebno za naplatu", navodi se u saopštenju mještana lovćenskih sela.

Bonus video: