Odluka Upravnog suda: Hadžić može opet na konkurs

Ministarstvu mora da Hadžiću isplati 1.100 eura, koje su mu ranije uskraćene
227 pregleda 0 komentar(a)
samir hadžić, Foto: Arhiva "Vijesti"
samir hadžić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.07.2014. 18:06h

Upravni sud je poništio odluku Ministarstva finansija kojom je nevladinoj organizaciji “Institut za evropske integracije i međunarodnu saradnju” uskraćen dio novca od Komisije za raspodjelu prihoda od igara na sreću, jer navodno nije poštovala ugovor o finansiranju projekta za 2011.

“Vijesti” su ranije objavile da je Komisija konstatovala da su neke NVO napravile propuste u korišćenju novca, uključujući i Institut Samira Hadžića.

On je za projekat “Upravljanje kulturnim nasljeđem i njegova turistička valorizacija u projektu euro distrikta južni Jadran” dobio 10.000 eura, ali mu tada potkomisija, na osnovu izvještaja o utrošku novca, nije odobrila isplatu preostalih 900 eura.

Pored toga, Ministarstvo finansija je tada naložilo Hadžiću, da vrati novac te da nema pravo učešća na narednim konkursima.

Hadžić je tada rekao “Vijestima” da je sve to netačno.

On je pokrenuo upravni spor, koji je dobio na osnovu dokumenata koje je priložio. Ministarstvo se nije izjašnjavalo, pa je odlučilo na osnovu Hadžićevih spisa.

Sud je naložio Ministarstvu da Hadžiću isplati 1.100 eura, koje mu je prethodno uskratilo. Poništeno je i rješenje, kojim se njegovoj NVO zabranjuje da učestvuje na narednim konkursima.

Hadžić je bio savjetnik u barskom DPS-u i Ministarstva za evropske integracije. On je osnovao Društvo prijateljstva Crne Gore i Kine, ali tvrdi da sve te djelatnosti nemaju nikakve veze sa DPS-om.

Funkcije sam dobio zbog znanja i iskustva, a ne zbog DPS-a

"Svaku svoju poziciju ili funkciju sam dobio na osnovu konkursa, svojih profesionalnih i obrazovnih kvaliteta, iskustva, znanja i rezultata, ne zato jer sam član DPS-a, rekao je Hadžić".

On tvrdi da je presuda Upravnog suda i novo rješenje Ministarstva finansija upravo dokaz za to da je poštovao zakon.

Bonus video: