Kompanija "Luštica" za tri godine Tivtu donirala preko pola miliona eura

Direktor projekta "Luštica Bay" Omar Farid rekao da oni žele napraviti nešto što će generacijama biti reper za održivi razvoj i kvalitet
57 pregleda 1 komentar(a)
Luštica bay koktel, Foto: Siniša Luković
Luštica bay koktel, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.07.2014. 13:12h

Kompanija "Luštica Development" koja u tivatskoj opštini, u Krtolima razvija projekat velikog turističkog resorta nazvanog "Luštica Bay", pokazala se kao odgovoran partner lokalne i države uprave i kao veoma društveno odgovorna firma sa izraženom sviješću prema poptrebama lokalne zajednice, ocijenio je gradonačenik Tivta Ivan Novosel.

On je na koktelu koga je "Luštica Development" za poslovne partnere, predstavnike lokalne uprave i istaknute članove lokalne zajednice priredila povodom početka sezone na kupalištu "Almara Beach" na Oblatnom, kazao da je ta kompanija u protekle tri i po godine, za pomoć i podršku raznim institucijama, NVO, sportskim klubovima i drugim subjektima u Tivtu, donirala preko pola miliona eura.

Kompanija je nedavno izdvojila i 15.000 eura za pomoć ugroženima u poplavljenim područjima BiH i Srbije.

Novosel je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji prvog segmenta budućeg novog turističkog grada "Luštica Bay" u Krtolima – tzv. "Marina Villagea", i prve marine sa 173 veza u zalivu Trašte.

Direktor projekta "Luštica Bay" Omar Farid podvukao je da oni žele napraviti nešto što će generacijama poslije ove, biti reper za održivi razvoj i kvalitet turističke ponude.

"U jezgru našeg projekta koji se ubrzano razvija jesu aktivan, zdrav život, porodica i prijatelji, kultura, kao i razvoj lokalne zajednice. Zato i želimo da naše investicije u sport, kulturu i tivatsku zajednicu rastu jednako kao i naš projekat, i da zapravo zajedno, kao pravi partneri, kreiramo Luštica Bay kao vodeći centar aktivnog i zdravog življenja na Jadranu", naglasio je Farid.

Kako je istaknuto, do kraja godine, za sponzorstva i donacije Luštica Development izdvojiće još 100.000 eura, dok će svake naredne godine ta kompanija za iste svrhe obezbijediti između 150 i 200 hiljada eura.

Bonus video: