Nikšić: Donacija Crkve Isusa Hrista Dnevnom boravku za stare

Dnevni boravak za stare je sa radom počeo u februaru 2012.godine i nalazi se u Gradskoj kući, objektu koji je na korišćenje ustupila Opština Nikšić
93 pregleda 5 komentar(a)
Donacija Crkve Isusa Hrista Dnevnom boravku za stare u Nikšiću, Foto: Ivan Petrušić
Donacija Crkve Isusa Hrista Dnevnom boravku za stare u Nikšiću, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 04.07.2014. 11:59h

Marge i Rus Vestvud, predstavnici Crkve Isusa Hrista, dobrotvorne ustanove svetaca poslednjih dana, uručili su donaciju Dnevnom boravku za stare u Nikšiću, prvom institucionalnom servisu te vrste u Crnoj Gori. Donirali su laptop, projektor sa platnom, dva računara, kameru i foto aparat, šest klupskih stolova i 24 stolice, dva kompjuterska stola i oglasne table.

Direktor Centra za socijalni rad mr Ivan Mitrović kazao je da će donirani namještaj i tehnički uređaji u znatnoj mjeri upotpuniti dosadašnje aktivnosti i podići ih na veći nivo, ali i pomoći da se opremi objekat koji su dobili od Opštine.

Dnevni boravak za stare je sa radom počeo u februaru 2012.godine i nalazi se u Gradskoj kući, objektu koji je na korišćenje ustupila Opština Nikšić. Servis je nastavio sa radom i nakon završetka poslednjeg projekta.

„Vjerujući u njegov opstanak Opština Nikšić je za buduće funkcionisanje ovog servisa ustupila drugi objekat koji se nalazi u Vardarskoj ulici i koji je potrebno adaptirati i prilagoditi namjeni”, kazao je Mitrović.

Zbog toga je pomenuta donacija više nego dobrodošla.

„Raduje me činjenica da u vremenu sveobuhvatne krize, zbog koje smo sve manje okrenuti jedni drugima, postoje humani ljudi spremni da prepoznaju i pomognu realizaciju kvalitetnih projekata”, istakao je Mitrović i zahvalio se donatorima, ali i lokalnoj upravi, resornom ministarstvu i Kancelariji UNDP-a koji im, kako je kazao, uvijek izađu u susret.

Prema riječima Rusa Vestvud on i supruga, kao volonteri Dobrotvorne ustanove svetaca posljednjih godinu i po su proveli u Crnoj Gori radeći razne projekte, a posebno im je drago što su pomenutom donacijom pomogli starijim ljudima, kao što su i oni sami.

Pomoć za godine koje dolaze

„Ovakvi Centri su jako popularni u SAD-u i daju mogućnost starima da se socijalizuju i uživaju u životu. Nadam se da će ova donacija i ovaj Centar pomoći starima u godinama koje dolaze“, poručio je Vestvud.

Mr Tatjana Perović iz Sekretarijata za kulturu, mlade, sport i socijalno staranje kazala je da Opština Nikšić prepoznaje značaj i postojanje servisa poput Dnevnog boravka za stare i da će i dalje biti tu da pruže svu stručnu pomoć i podršku kao i i drugu vrstu pomoći u granicama njihovih mogućnosti.

„Ovakvi centri su bitan oblik vaniinstitucionalnog servisa. Treće doba sa sobom nosi svoje prednosti i mane, a upravo Dnevni boravak može odgovoriti na njihove dnevne potrebe“, istakla je Perović.

Bonus video: