DF: Konjević da protjera Bebu Popovića

"Popović je ugrozio javni poredak na način što je vrijeđao javni moral, čast i ugled jedne javne ličnosti"
15 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2014. 12:59h

Raško Konjević bi trebalo da protjera Vladimira Bebu Popovića iz Crne Gore, jer je ugrozio javni poredak, smatra Aleksandar Sekulić, odbornik Demokratskog fronta u Skupštini Podgorice.

"S obzirom da je, po sopstvenom priznanju i sa zadovoljstvom, direktor Instituta za javnu politiku, Vladimir Beba Popović, direktno učestvovao u monstruoznoj kampanji diskreditacije ličnosti nezapamćenoj na ovim prostorima, a shodno činjenici da pomenuta persona boravi u Crnoj gori na osnovu dozvole za privremeni boravak, očekujemo da ministar unutrašnjih poslova, gospodin Raško Konjević, postupi po službenoj dužnosti i hitno pokrene postupak oduzimanja privremenog boravka i protjerivanja Popovića iz Crne Gore, a sve u skladu sa članom 52, stav 1. i 3. Zakona o strancima.

Popović je ugrozio javni poredak na način što je vrijeđao javni moral, čast i ugled jedne javne ličnosti, i ovakvim ponašanjem boravak je koristio suprotno svrsi zbog kojeg mu je izdata dozvola. Uprava policije i ministar Konjević moraju da se odrede da li širenje montiranih pornografskih sadržaja spada u domen obavljanja javnih djelatnosti njegovog institute za javnu politiku na osnovu kojeg je Popoviću i odobren privremeni boravak u Crnoj Gori", naveo je Sekulić.

On je kazao da je crnogorska vlast protjerivala sveštenike koji nisu ugrožavali javni moral, a da ćuti u slučaju Popovića, "koji predvodi i usmjerava morbidnu kampanju putem režimskih glasila i srozava javni moral".

"Očekujemo od ministra Konjevića da u ovom slučaju striktno tumači i primijeni zakon, a ne kako je to učinio u slučaju tumačenja Zakona o lokalnoj samoupravi i ignorisanja Zakona o Glavnom gradu.

Eventualno dalje postupanje u ovom slučaju, tumačimo kao direktno stavljanje na stranu Popovića čime se on ohrabruje da još intenzivnije i nezakonito nastavi sa ovakvim i sličnim aktivnostima u službi Mila Đukanovića", naveo je Sekulić.

Bonus video: