CGES: Krađa elemenata sa dalekovoda mora se prekinuti

I pored svih naših apela, ova pojava je još ogromnih razmjera. Nesavjesni pojedinci 'napadaju' dalekovode i u sjevernom i u južnom dijelu naše države, bez razlike, kažu iz CGES-a
0 komentar(a)
Oštećeni dalekovod, Foto: CGES
Oštećeni dalekovod, Foto: CGES
Ažurirano: 02.07.2014. 10:49h

Krađa metalnih konstrukcija sa dalekovodnih stubova u vlasništvu Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) nastavlja se nesmanjenim intenzitetom, saopšteno je danas iz te kompanije.

"I pored svih naših apela, ova pojava je još ogromnih razmjera. Nesavjesni pojedinci 'napadaju' dalekovode i u sjevernom i u južnom dijelu naše države, bez razlike, što može, pored ugrožavanja pogonske spremnosti naših elektroenergetskih objekata, ugroziti i živote lokalnog stanovništva i samih izvršioca", navodi se u saopštenju CGES-a povodom informacije da je Centar bezbjednosti Podgorica ovih dana lišio slobode dvije osobe koje su uhvaćene u krađi tzv. „L“ profila sa nedavno izgrađenog dalekovoda uz magistralu prema Golubovcima.

Pomenuti dalekovod je, kako se dodaje, bio stalna meta pojedinaca ili organizovane grupe, pri čemu su, u jednom trenutku, svi njegovi stubovi bili u značajnoj mjeri oslabljeni.

"Vjerujemo da je podnošenje krivičnih prijava protiv lica koje je Centar bezbjednosti Podgorica uhvatio na djelu jasan znak da ovakve radnje ne mogu, niti smiju biti tolerisane", naveli su iz CGES-a i upozoravaju da se tom krađom ugrožava elektroenergetski sistem Crne Gore, a samim tim i uredno snabdijevanje električnom energijom potrošača.

Bonus video: