Iz UMHCG upozorili na posljedice nepropisnog parkiranja

"Nepropisno parkiranje ne ugrožava samo osobe s invaliditetom, već i roditelje sa djecom u dječijim kolicima i starije građane"
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2014. 15:55h

Predstavnici Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) danas su, u okviru kampanje "Ovo su naša mjesta", na više lokacija u Podgorici dijelili liflete, čiji je cilj informisanje građana o posljedicama nepropisnog parkiranja.

Dijeljenje lifleta je ogranizovano u šest grupa, na više lokacija u Podgorici.

"Tom prilikom su fotografisana sva nepropisno parkirana vozila, kako na mjestima za parkiranje vozila sa oznakom za osobe s invaliditetom, tako i na trotoarima i spuštenim ivičnjacima. U akciji dijeljenja lifleta podijeljeno je između 200 i 250 lifleta", saopšteno je iz UMHCG.

Foto: UMHCG

Kako su naveli, cilj akcije bio je podizanje svijesti građana o važnosti poštovanja slobode kretanja i podsticanje da razmisle gdje će ubuduće parkirati svoja vozila.

Kako idem kod zubara i ginekologa? Kako plaćam račune na šalterima? >>>

"Podsjećamo da nepropisno parkiranje ne predstavlja isključivo parkiranje na mjestima rezervisanim za osobe s invaliditetom, već upravo i na mjestima kao što su kosi, spušteni ivičnjaci i trotoari i pješačke zone. Ovakvo parkiranje ne ugrožava samo osobe s invaliditetom, već i roditelje sa djecom u dječijim kolicima i starije građane", upozorili su iz UMHCG.

Oni su izrazili žaljenje što su na skoro svim lokacijama koje su obišli zatekli nepropisno parkirana vozila, navodeći da se nadaju da će ubuduće biti sve manje potrebe za takvim i sličnim akcijama.

Inicijativa za kampanju pokrenuta je u toku sedmice tvitovanja Izvršne direktorice UMHCG-a Marine Vujačić, u sklopu projekta CDT-a "Crna Gora na tviteru-uključi se u promjene".

Volonterima UMHCG danas su u akciji pomogli brojni volonteri iz drugih crnogorskih organizacija-Juventasa, CRNVO-a, Centra za antidiskriminaciju "Ekvista" i LGBT asocijacije Kvir Montenegro.

Galerija

Bonus video: