Na Cetinju otvorena Vinska kuća

Bogdanović je kazao je da će ovaj objekat kao novi sadržaj crnogorske Prijestonice, osavremeniti ponudu grada
460 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2014. 08:23h

U Njegoševom parku na Cetinju svečano je otvorena Vinska kuća, u kojoj će ljubiteljima vina na rspolaganju biti 47 vinskih etiketa.

Otvarajući objekat gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, kazao je da će on kao novi sadržaj crnogorske Prijestonice, osavremeniti ponudu grada, a posjetiocima, ali i građanima Cetinja ponuditi još jedan kutak u kojem će pronaći nezaobilazan i prepoznatljiv crnogorski proizvod.

"Podsjetiću vas da smo na ovom mjestu tokom dužeg vremenskog perioda imali objekat koji svojim izgledom, ali i okruženjem, nije dolikovao Njegoševom parku. Naprotiv. Međutim, samo jedna dobra ideja, uz finansijsku podršku i dobru volju partnerskih strana, bila je sasvim dovoljna da za veoma kratko vrijeme dobijemo reprezentativan, a za crnogorske prilike i poseban objekat, prevashodno namijenjen ljubiteljima dobrog vina, ali i proizvođačima vina", rekao je Bogdanović.

On je naglasio da se radi o jedinstvenom objektu ove vrste u Crnoj Gori.

"Sa druge strane, otvaranjem vinske kuće, proizvođači vina sa teritorije Prijestonice Cetinje dobiće novu mogućnost u pogledu distribucije, plasmana i prodaje svojih proizvoda. Na taj način, uvjeren sam, ne samo da ćemo afirmisati proizvode naših vinogradara, već ćemo im pružiti dodatnu mogućnost u pogledu rasta zarade od bavljenja poljoprivrednom djelatnošću", istakao je Bogdanović.

Direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ana Ivanović upoznala je posjetioce sa konceptom funkcionisanja Vinske kuće.

"Ponuda Vinske kuce, pored prodaje 47 vinskih etiketa, takođe uključuje i unaprijed najavljene degustacije vina uz uslugu profesionalnog somelijera na stranom jeziku, koja će već od sjutra biti na raspolaganju zainteresovanim turističkim agencijama, tour operaterima, ugostiteljima, kao i individulanim posjetiocima", rekla je Ivanović.

Objekat u kojem se nalaziti Vinska kuća donedavno je bio zapušten, a tokom radova hortikulturno je uređen i dio Njegoševog parka.

Gradnja Vinske kuće, uz opremanje i uređenje pratećih i okolnih sadržaja, bila je vrijedna oko 65.000 eura i dio je IPA projekta „Wine Tourism Network“, koji podrazumijeva razvoj vinske mreže između Prijestonice Cetinje i Neretvansko – dubrovačke Županije, odnosno Crne Gore i Hrvatske.

Cjelokupan projekat podrazumijeva i povezivanje proizvođača vina iz dvije države, uz mogućnost ponude i prezentacije njihovih proizvoda turistima i ljubiteljima vina.

Galerija

Bonus video: