Popović otkrio ko je šef medijske mafije

“Sama definicija da premijer ima svoje medije, najbolje govori o tome kako on shvata ulogu medija u društvu, a to je da ih kontroliše umjesto da afirmiše slobodu štampe"
80 pregleda 73 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.07.2014. 07:06h

Izjava Vladimira Bebe Popovića da je televizija Pink M pod kontrolom premijera Mila Đukanovića najbolje dokazuje da u Crnoj Gori ima medijske mafije, ali je na njenom čelu premijer, ocijenio je predsjednik Komisije za praćenje istraga napada na novinare i zamjenik glavnog urednika “Dana” Nikola Marković.

“Sama definicija da premijer ima svoje medije, najbolje govori o tome kako on shvata ulogu medija u društvu, a to je da ih kontroliše umjesto da afirmiše slobodu štampe. Sad kad su njegovi medijski kerberi to i priznali, postaje jasno otkud u Crnoj Gori toliko napada na medije i zašto se oni ne rasvjetljavaju. Jer, nužno, ako imate medije koje definišete kao svoje, onda su svi ostali neprijateljski. Takvim načinom razmišljanja i ponašanja, premijer afirmiše situaciju medijskog taloga gdje bilo ko od nas može biti žrtva njegovih saradnika iz medijske kanalizacije”, kazao je Marković.

Popović je, u emisiji Utisak nedelje na TV B92, rekao da Đukanović kontroliše Pink M posljednjih godinu dana, te da je RTCG ničija, a 'Pobjeda' državna, dok premijer Srbije Aleksandar Vučić u Srbiji kontroliše TV Pink i Informer.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: