Ambasada UAE organizovala iftar u čast Ramazanskog posta

„Lokalna uprava će nastaviti da pomađe slične porjekte obje vjerske zajednice", rekao je Ljušković
4 komentar(a)
iftar, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
iftar, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 01.07.2014. 06:54h

Povodom islamskog praznika Ramazana ambasada UAE u Crnoj Gori u saradnji sa Islamskom zajednicom i Opštinom Bijelo Polje organizovala iftar - večeru u hotelu Franca u Bijelom Polju.

Predsjednik SO Bijelo Polje Džemal Ljušković, pozdravljajući više od šeststotina vjernika, kazao je da je Crna Gora država jednakih prava za sve građane različitih etničkih, nacionalnih osjećenja i religijskih pripadnosti.

„Naša lokalna samouprava sa jednakim povjerenjem podržava projekte kako islamske zajednice tako i crkvene opštine“, kazao je Ljušković i istakao da je Opština Bijelo Polje logističi ali i finansijski podržala projekat gasalhane, a da će sa 150 000 eura, u vidu otkupa zemljišta, pomoći izgradnje centralne gradske džamije.

„Lokalna uprava će nastaviti da pomađe slične porjekte obje vjerske zajednice, čime nastavlja da doprinosi multikonfesionalnom skladu kroz jednak odnos prema svim vjerskim zajednicama“, kazao je Ljušković i dodao da je je to prepoznato od strane Organizacije za evropsku bezbijednost i saradnju, koja je opštinu Bijelo Polje 2004 godine proglasila za najtolerantniju opštinu jugo-istočne Evrope.

Otpravnik poslova ambasade UAE Ghazi Almahri, koji po drugi put organizuje iftar u Bijelom Polju izrazio je nadu da će se nastaviti praksa dobrih projekata u Bijelom Polju i istakao da su odnosi dvije na visokom nivou.

„Mi imamo dužnost da širimo prijateljstvo i humanost i da jačamo odnose dviju država“, kazao je Almahari.

Prisutne je pozdravio i reis islamske zajednice Rifat Fejzić.

Bonus video: