jednoglasna odluka

Sindikat medija CG postao član Međunarodne federacije novinara

Skupština je održana u subotu, a Izvršni odbor IFJ je odluku donio jednoglasno...
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2014. 14:41h

Sindikat medija Crne Gore je na Skupštini Međunarodne federacije novinara (International Federation of Journalists - IFJ) postao punopravi član te najveće svjetske organizacije novinara i medijskih radnika.

Skupština je održana u subotu, a Izvršni odbor IFJ je odluku donio jednoglasno.

Za Sindikat medija, organizaciju koja postoji 14 mjeseci, članstvo u IFJ predstavlja izuzetno priznanje i podsticaj za dalje aktivnosti, predaniji rad i funkcionisanje uopšte. Povezivanje sa međunarodnim sindikalnim organizacijama i učenje kroz tuđa iskusta ali i podrška koju IFJ pruža svojim članicama, Sindikatu medija i svim njegovim članovima će biti od velike koristi.

IFJ je osnovana 1926. godine, okuplja i predstavlja oko 600.000 članova iz više od 100 država. Promoviše internacionalne akcije kojima se štiti sloboda medija i socijalna pravda kroz jake, slobodne i nezavisne sindikate. IFJ je apolitična organizacija, sa sjedištem u Briselu, i promoviše ljudska prava, demokratiju i pluralizam.

Sindikat medija je u martu postao član Evropke federacije novinara, ali je to članstvo punopravno tek sada, nakon prijema u IFJ.

Preporučujemo za Vas