Postali bachelori

Budva: Uručene diplome prvoj generaciji studenata Fakulteta za biznis i turizam

U amfiteatru Fakulteta svječanost je otvorena intoniranjem studentske himne "Gaudeamus igitur" u izvođenju Eve Papović
148 pregleda 4 komentar(a)
Fakulteta za biznis i turizam Budve, Foto: Vuk Lajović
Fakulteta za biznis i turizam Budve, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.06.2014. 13:28h

Prva generacija studenata Fakulteta za biznis i turizam Budve, završila je osnovne studije kojima i danas su im svečano urečene diploma u zgradi Akademije znanja.

Studenti Čelebić Aleksandra, Franeta Mirjana, Janković Olivera, Rajković Željko, Vulić Dragan, Šćepanović Pero, Franeta Marija i Nikolić Ksenija uspjeli su da u redovnom roku izvrše sve nastavnim planom predviđene obaveze, te da sa prosjekom većim od 8 steknu zvanje "bachelor menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu".

Diplome su danas svečano dodijeljene i njihovim starijim kolegama, diplomiranim studentima specijalističkih studija.

U amfiteatru Fakulteta svječanost je otvorena intoniranjem studentske himne "Gaudeamus igitur" u izvođenju Eve Papović, diplomiranog profesora muzike.

Dekan Fakulteta, prof. dr Rade Ratković čestitao je studentima uspjeh i zahvalio im se što su od početka vjerovali u viziju Fakulteta za biznis i turizam, istakavši značaj da po prvi put u dugogodišnjoj istoriji grada Budve u njemu diplomiraju studenti.

Dekan je najavio nastavak usavršavanja iz oblasti upravljanja turizmom otvaranjem magistarskih studija na jesen.

Student generacije Ksenija Nikolić se u ime svojih kolega zahvalila profesorima na nesebičnoj pomoći, istovremeno istakavši značaj turizma za privredu Crne Gore.

Interesantno je napomenuti da čak 75 odsto najboljih studenata osnovnih studija koji su danas primili diplome svoj uspjeh ostvarilo je uz istovremeni stalni radni odnos, a studentkinja sa najboljim prosjekom Ksenija Nikolić je već mjesec dana prije diplomiranja dobila prvu ponudu za zaposlenje.

Nakon diplomiranja svi studenti postaju članovi "Alumni kluba Fakulteta za biznis i turizam” putem kojeg se nastavlja spona između studenata, privrede i našeg Fakulteta.

Od svog osnivanja broj studenata Fakulteta za biznis i turizam Budva raste, a danas na ovom Fakultetu svoja znanja i vještine usavršava oko 200 mladih.