Duraković: Besplatan bežični internet i u Kotoru

Pored Kotora, usluga besplatnog bežičnog interneta je proširena na jednoj lokaciji Slovenske plaže u Budvi, kao i na plaži u Bečićima
71 pregleda 2 komentar(a)
Kotor, Foto: Savo Prelević
Kotor, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.06.2014. 12:24h

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, u sklopu projekta Wireless Montenegro nastavlja realizaciju besplatnog bežičnog interneta na nacionalnom nivou.

"Od prije nekoliko dana i građani Kotora, kao i turisti koji posjećuju ovaj grad mogu korstiti besplatan pristup internetu na lokacijama Starog grada i Marine Kotor", saopštio je šef kabineta ministra za informaciojo društvo i tehnologije Kenan Duraković.

Po njegovim riječima Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije preduzima sve aktivnosti i napore kako bi se narednih dana besplatan bežični inetrnet implementirao na još nekoliko lokacija u gradu, čime će se u velikoj mjeri poboljšati i turistička ponuda grada Kotora.

On je istakao da se besplatan pristup internetu ostvaruje pomoću Wireless mreže pod nazivom Free Montenegro, a njenim izborom besplatno surfujete i obavljate svakodnevne aktivnosti na internetu, poput: pregleda portala, provjere e-mail-a, korišćenja društvenih mreža i slično.

Pored Kotora, usluga besplatnog bežičnog interneta je proširena na jednoj lokaciji Slovenske plaže u Budvi, kao i na plaži u Bečićima.

"Paralelno sa ovim aktivnostima, obavljaju se sve procedure za početak implementacije besplatnog bežičnog interneta na Žabljaku, a nakon toga, ovu povoljnost dobiće i građani Pljevalja, Bijelog Polja i Berana. Podsjećamo javnost da je ova besplatna usluga za građane i turiste već implementirana u pet gradova Crne Gore i to: Podgorici, Nikšiću, Baru, Budvi i Tivtu", kazao je Duraković.

Bonus video: